Erdemli insan bilge insandır. Maneviyatı derin, dünya görüşü geniş, hırslarını bir kenara bırakmış, sakin, yüce gönüllü, hatalarından dersler çıkartmış, gönül gözü açık, maddiyata önem vermeyen, küçüğünü büyüğünü, iyiyi ve kötüyü ayırt edebilen, adaletli, cesur, aşırı uçlarda olmayan, ölçülü ve dengeli, vatansever, güzel ahlaklı, yeniliğe açık, akıllı insanlardır.

Günümüz toplumu sosyal ilişkilerin karmaşıklığı, artan bilgi alışverişinin ve insanların yaşamlarına süreklilikle müdahale edilmesinden muzdaripdirler. Yine bir çoğu daha önce var olmayan patolojiler yaratma noktasına kadar her şeyi bilme, her şeyle başa çıkabilme ve her şeyle etkiletişim kurma fikrinin kontrolü altında yaşıyor.

Günümüzde uygulanan izolasyon insan düşüncesinde daha yüksek konumlarda etkiletişim için zihinsel ve psikolojik alan yaratmaya ve hayatımıza giren materyalleri daha fazla talep ve baskı ile yüceltmeye dayanan orijinal fikirlerden uzaklaştırdı.

Bir çoğu günlük yaşamın koşuşturmacasından uzakta bir yerlerde tatil havasında fiziksel izolasyona başvurur. Buna rağmen somut ve algılanamayan etkiler her yerde bulunmaları ve onlardan kaçmanın zorluğu nedeniyle büyük bir üzüntü havası oluşturmaya devam ediyor.

Dikkatsizlik, her şeyin cevabını bilmek veya herhangi bir şeyin bilgisini kanıtlamak yâda her ihlal edene cevap vermekle ilgilenenlerin, görüşün geçerliliğini kanıtlamak için ihtiyaç duyduğu bir durumdur. ERDEMSİZLİK.

Erdemli kişiler yaşam tarzlarına hâkim olduklarında bazıları onların ihmal edildiğini veya fikirlerinin olmadığını düşünebilir. Ancak – Aslında çevresinde olup bitenden haberdardırlar.

Kişi, psikolojisi gereği olumlu yada olumsuz yargıların üstesinden gelebilmenin onu herhangi bir şeyi herhangi bir kişiye karşı kanıtlamaya gereksinimi kanaatiyle ortaya çıkarır.

Ruhun rahatlığını görmezden gelmek veya başkalarını olduğu gibi görmek, sonunda çevrenizdeki herkesi her şeyi bildiğiniz konusunda güvence altına alır. Ancak kendinizi bilginizi onaylamaya/ onaylatmaya mecbur bırakmazsınız.

Bu nedenlerle sesi kontrol edilenlerden daha çok sessizlerin ne düşündüğüne önem vermek bana göre daha mantıklıdır. Rabbim erdemli insanların sayısını arttırsın.