Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Ak Parti’nin başına geçmesiyle birlikte, aynı zamanda ortaya yeni bir söylem atmış oldu ve son kongre gününden bu yana da söz konusu söylemi her platformda dile getiriyor.

                Nedir o söylem?

                “Yorgun metal.”

                Aslında Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın telaffuz etmiş olduğu malum söylem pek de yeni sayılmaz.

                Çünkü vaktiyle aynı söylemi, Milli Görüş Lideri Rahmetli Erbakan Hoca da hep söylerdi. Lakin Erbakan Hoca, “cüruflaşmış metal” derdi. Erdoğan “yorgun metal” diyor.

                Her ikisi de bunu yorgun, eskimiş, enerjisi tükenmiş ve kısacası toplum tarafından cazibeliğini yitirmiş teşkilat mensupları için dile getirdiler.

                Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, genel anlamda Ak Parti’nin yerel ve genel organlarına bakıldığında, büyük oranda yorgunluk hissi var.

Ancak bu söylemi teşkilatların tamamı için söylemek mümkün değil tatbikî.   

                Bunun farkına varan Erdoğan, 2019 seçimlerine daha dinamik, enerjik, sempatik ve sevimli kadrolarla gitmek amacıyla malum söylemi gündeme getirdi ve bu manada teşkilatlarda büyük oranda değişime gidileceğinin sinyalini verdi / veriyor.

                Zira değişim rüzgârının Adıyaman teşkilatlarını teğet geçeceği kanaatindeyim.

                Adıyaman’ın ilçeleri ne durumda tam olarak kestiremiyorum, lakin merkezde İl Başkanı Abdurrahman Dimez ile Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem’in teşkilatlar nezdindeki gayret ve çabaları fevkalade olumlu.

                Bilindiği üzere, teşkilat anlayışı gereği, il başkanları genelde protokolden protokole koşar ve il genelindeki teşkilatları motive edici hamlelerde bulunurlar.

İlçe başkanları ise teşkilatların yükünü göğüsleyen en önemli aktörlerdir.

                Basından takip ettiğimiz kadarıyla Merkez İlçe Başkan Mehmet Hanifi Erdem hakikaten çok mükemmel ve olağanüstü bir performans sergiliyor:

                Sürekli mahalle temsilcileriyle bütünleşiyor, yarın seçim olacakmış gibi sandık kurulu üyelerini bir bir ziyaret ediyor, keza sık sık parti teşkilatında bunları ağırlıyor ve kamuoyu tarafından bilinmesi babında gerekli enformasyonu sağlıyor.

                Bunun yanında haftanın belli gün ve saatlerinde teşkilat mensuplarını yanına alarak şehir genelindeki esnafları ziyaret ediyor, hal hatır soruyor, ilgi ve alaka gösteriyor, bu vesileyle toplumun nabzını ölçmeye çalışıyor.

                Enerjik ve pratik olmanın yanı sıra teşkilatçılığın işleyiş metodunu iyi biliyor. Çünkü geçmişte Fazilet ve Saadet partilerinde almış olduğu bir teşkilatçılık anlayış ve tecrübesi var.

Dolayısıyla tecrübe ve enerji aynı anda bütünleşince çok daha dinamik ve profesyonel bir teşkilatçılık metodu ortaya çıkıyor.

                Başkan Erdem’in bütün bu müspet meziyetleri, teşkilattaki canlılık ve sirkülasyon göz önünde bulundurulunca, “yorgun metal” ve değişim gibi sıfatların kendisini teğet geçeceği anlamı ortaya çıkıyor.

                Hadi hayırlısı diyelim.

                Selam, sevgi ve gönül dolusu muhabbetlerimle…

               

         Bilal KARADAĞ

[email protected]