Malum ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor. Daha dün 15 Temmuz’un yıldönümünü kutladık. Mahkemeye çıkan terör örgütü üyeleri hala kendilerini HERO( kahraman) olarak görüyorlar.

Kırk yıldır ülkemizde örgütlenen, büyüyen gelişen devletin her kademesine yerleşen bu terör örgütü militanlarının yaşattığı travmayı unutmak mümkün değil. Sadece travma ile kalsa ülkeyi ekonomik olarak da büyük zarara uğratmışlardır.

Kaldı ki devletin en üst kademelerine kadar yerleşen bu terör örgütü mensupları birer eli kanlı cani haline dönüşmüşlerdir. Hala da bildiklerinden vaz geçmeyecekleri de yaptıkları shovlar ile gün yüzüne çıkmıştır.

Benim korkum biz bunların kökünü kazıyalım derken benzer başka cemaatlerinde bu tür yapılanmaların içine girmeleridir. Ülkemizin Nüfusunun % 97’si Müslüman. Müslüman ülkelerde ise din sömürüsü çok fazla yapılmaktadır. Mesele din olunca insanımız tereddütsüz biat etmektedir.

Bu neden ile fetö de olduğu gibi benzer dini cemaatlerde sömürü yapmakta ve insanlarımızı kandırmaktadırlar. Dini duyguları kullanarak bizleri rahatlıkla saflarına çeken bu insanlar bizleri de istedikleri gibi yönlendirmektedirler.

İnsanımızın dini duygularını kullanan bu insanlar topladıkları himmet paraları ile çeşitli yatırımlar yaparak güçlerine güç katmaktadırlar. Bu güç ileri ki zamanlarda fetö de olduğu gibi devletin, milletin başına iş açabilir.

Ülkenin her tarafında şeyhler, cemaatler türemekte ve ahtapot gibi ülkenin her yanını sarmaktadırlar. Bunların da yarın birer fetö olmayacağına kim garanti verebilir. Pensilvanya vari oluşumlar belki de ilimizde yeşerecektir. Belki de yeşermiştir. Bu cemaatlerin de devletin önemli mevkilerinde yetişmiş görevde elemanları olduğu gün gibi aşikardır.

Hükümetimiz, devletimiz hiç ama hiçbir cemaate taviz vermemeli. Mutlaka bu tür yapıları kontrol altında tutması gerekmektedir. Aksi takdirde yeni 15 temmuzlar yaşanmasa bile yeni travmalar ülkenin başına iş açabilir.

Eğer ki önlem alınmaz ve kontrol altında tutulmaz ise bu tür oluşumlar başımızı ağrıtacağı gibi ülkeyi ekonomik olarak da zarara uğratacaktır. Bu tür cemaatlerin, oluşumların yıllar önce topladıkları paralar ile sıradan insanları nasıl şan ve şöhrete ulaştırdığını garibanların paraları ile nasıl safalar sürdüğünün biliyoruz.

Her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için dini duyguları kullanarak insanları sömüren her türlü cemaat, şeyh, dernek ve vakıf gibi oluşumların her türlü faaliyeti kontrol altında tutulmalı. Sürekli denetlenmeli ve ipleri gevşek bırakılmamalıdır diye düşünüyorum.

Görüyoruz ki din üzerinden ticaret yapılmakta ve insanlar sömürülmektedirler. Dini duygular suiistimal edilince bizlerde çok kolay kanıyoruz. Sonuçta din istismar edilmekte ve kullanılmaktadır. İnsanımızın da en hassas noktasına dokunulunca yapmayacağı, yapamayacağı şey yoktur.

Benim bildiğim en iyi cemaat cami cemaatidir. İllaki bir cemaate katılmak istiyorsanız devletimizin camilerine giderek cemaatle namazınızı kılıp. Vaazlarınızı dinleyebilirsiniz. Hem ibadetlerinizde daha fazla sevap kazanır hem de sömürülmemiş olursunuz.

Bu neden le diyorum ki ibadet yapmak için illaki de bir cemaate, bir şeyhe, bir tarikata girmenize gerek yok.

Kendi başınıza ibadetlerinizi yapabileceğiniz gibi. Camii cemaati olarak da rahatlıkla ibadet yapabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum, sizlerde tavsiye ederim.