SİZ HİÇ EMPATİ KURDUNUZ MU?
Ben, bizi biz yapan Anadolu topraklarında, birlikte yaşamak kültürünü bastırmaktan, gizlemekten çok, konuşarak, empati kurarak çözmemiz gerektiğine inanıyorum. Hala bunu başarabiliriz, birlikte yaşamak kültürünü konuşabiliriz.
Biz özgür bir Türkiye istiyoruz. Ayrıştıran, siyaseti kutuplaştıran bir Türkiye istemiyoruz. İstikrarsızlıklarla boğuşan bir ülke istemiyoruz. Biz Anadolu’nun çok kültürlülüğünü, sesliliğini çocuklarımıza anlatmalıyız. Farklı düşünüyoruz ama ortak bir ülkemiz ve ortak bir geleceğimiz var diyebilmeliyiz. Bu Cumhuriyetin ortağı olan 80 milyon var diyebilmeliyiz. Eşitlikten, özgürlükten, haktan, adaletten  korkan bir anlayışa Hayır demeliyiz. Toplumu anlamak için mesela siz hiç Empati kurdunuz mu? Gelin hep birlikte empati kuralım;
Örneğin kendinizi bir Kürt vatandaşın yerine hiç koydunuz mu? Köyleriniz yakılıp, yıkılırken, yıllarca çocukluğunuzun, gençliğinizin orda geçtiği , anılarınızın olduğu köyü hiç terk etmek zorunda kalmanın ne demek olduğunu biliyor musunuz ? Bir çocuğu asker bir çocuğu dağa gitmiş bir annenin ciğer acısını  hissettiniz mi hiç? 

Adına Kürt sorunu deyin, adına Güneydoğu sorunu deyin, adına terör deyin , ne derseniz deyin bu ülkenin kanayan bir yarası olduğunu ve bunun mutlaka çözülmesi gerektiğini düşündünüz mü hiç ?
Peki, kendinizi bir Alevi vatandaşın yerine koydunuz mu hiç? 
Mesela bir ibadet yerinizin dahi yasal statüye kavuşmadığını, bir Alevi’nin kestiği kurban yenilmez, Alevi Aşure çorbasını komşusuna dağıtırken, arkasından çorbanın Alevi’nin elinden yenilmez  diye çöpe döküldüğüne üzüldüğünüz oldu mu hiç? Ya da Alevi’ye kız verilmez diyen bir genç delikanlının duygusunu yaşadınız mı hiç? Alevi olup bu ülkenin asli unsuru olmasına rağmen vergilerinizi vermenize rağmen, anayasanın tüm kurallarına uymanıza rağmen, devlet dairelerinde dışlandığınız oldu mu hiç? Kimliğinizi gizlemek zorunda kaldınız mı hiç?
Atanamadığı için intihar eden bir öğretmen adayının yerine kendinizi koydunuz mu hiç? Binbir zorlukla okuyup Üniversiteyi bitirip,  iş bulamayan , babasının eline bakan bir gencin yerine koydunuz mu hiç?
Neden Türkiye’de antidepresan ilaçların çok fazla tüketildiğini düşündünüz mü hiç? Neden her an patlamaya hazır, şiddetin giderek arttığı bir toplum olduk, bunları düşündünüz mü hiç? 
İstismara uğrayan çocukların yerine kendinizi koydunuz mu hiç, ya çocuk gelinlerin?
Şiddete maruz kalan kadınların, cinayete kurban giden kadınlarımızın yerine kendini koydunuz mu hiç? 

Kepenk kapatan esnafın, çiftçinin , taşeron işçisinin durumunu düşündünüz mü hiç?
Tüm  bunlar için siz hiç empati kurdunuz mu ? 15.08.2017
                                                                                              Fatma Ulubey