Adıyaman-  Kahta karayolu üzerinde bulunan fuar merkezinde açılışı yapılan "Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları" fuarının 19- 29 Ekimde açık kalacağı öğrenildi.

Fuarın açılışı bir dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. 

Fuar açılış konuşmasını yapan Medya Trend Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, “2013 yılında Adıyaman valiliği ve Adıyaman Belediyesi koordinesinde Adıyaman valilik bahçesinde ilkini düzenlediğimiz kitap fuarı ile bir başlangıç yaptık. Bugün bu başlangıcın devamında Adıyaman fuar merkezinde fuarlar düzenlenmektedir. Bu yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği listesinde fuarcılıkta Adıyaman 11. sırada İstanbul, Ankara, İzmir gibi fuarların akabinde 11. sıraya yükseldik. Yükselen bir ivme ile fuarlara devam ediyoruz. Bu fuar bitiminde de 9-12 kasımda 3. düzenleyeceğimiz Adıyaman inşaat ve yapı fuarı yapılacaktır. Katılımınızdan dolayı teşekkür ederim.” dedi.

- FUARCILIK ÖNEMLİ

Adıyaman’da fuarcılığın önemli olduğunu ifade eden Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, “Bir ülkenin kalkınması bir beldenin zengin olması bir ailenin mutlu olması çok üretip ürettiğini satmaktan geçiyor. Bu nedenle bu fuarlara önem veriyoruz. Fuarlara önem vermek zorundayız. Biz Türkiye de 81 ilde her il kendi arasında rekabet içinde olduğunu unutmamamız lazım. Bir yarış içinde olduğumuzu aklımızdan çıkarmamamız lazım. Adıyaman’ı bir yere taşımak istiyorsak Adıyaman zengin olmasını istiyorsak adıyaman’da fuarcılığa önem vermemiz lazım” diye konuştu.

- TİCARET ÖNEMLİ

Medya Trend Fuarcılığa teşekkür eden Vali Nurullah Naci Kalkancı ise “Adıyaman’da medya trend fuar organizasyon şirketimizin. ticaret ve sanayi odamızın ilimize kazandırmış olduğu bu hakikaten övgüye değer tesis de fuara hoş geldiniz. Yaratmak Allaha , üretmek insana mahsus. Rızkın 10'da 9’u da ticarette demişler. Üretmek insanın yaratılışından itibaren kendi olan bir dikkatinden kaynaklanan bir kabiliyet.  Ama üretmekle iş bitmiyor. Ürettiğinizi paketleyeceksiniz, ambalajlayacaksınız, pazarlayacaksınız gelir elde edeceksiniz. Bütün bunlar entegrasyonu gerektiren özellikle çağımız da müthiş bir rekabet ortamında gerçekten aslan ağzından alır gibi bir çağda yaşıyoruz.Ürettiğimiz şeyi kalitli üreteceğiz. düzgün üreteceğiz. uygun fiyata mal edeceğiz, çok iyi pazarlamasını yapmalıyız” açıklamasını yaptı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da fuarı düzenleyen Mustafa ve Ayşe Gül'e teşekkür ederek, çeşitli espriler yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından fuar açılışı yapılarak protokol üyeleri stantları gezerek el işlerini inceledi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha