Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan teşvik paketi Adıyaman’da meyvelerini vermeye başlıyor.

Merkezi İstanbul’da bulunan aslen Ağrılı olan Aslanoğlu Tekstil firması sahibi Mustafa Kahraman Adıyaman’a gelerek OSB Başkanı Abdülkadir Çelenk’le birlikte Vali Abdullah Erin’i ziyaret edip, ev tekstili üzerine yapmayı düşündükleri yatırımla ilgili görüş alışverişinde bulundular. 
Adıyaman ve ilçelerde bulunan OSB’lerde yer arayışlarını sürdüren İşadamı Mustafa Kahraman yakın bir zamanda ilk etapta 200 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikasını açarak Adıyaman’ın ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamaya başlayacak. 
Adıyaman’a gelerek yatırım yapma kararı alan İşadamı Mustafa Kahraman’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Vali Abdullah Erin, “Binlerce yıllık huzur ve hoşgörü geleneğiyle Adıyaman ve ilçeleri yatırım için en uygun yerdir. İlin Yöneticileri olarak tüm yatırımcılarımıza her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. İdari tasarruflarımızı yatırımcı lehine yorumluyor, risk almak gerektiğinde de hiç çekinmeden alıyoruz. İlimize yapılacak ekonomik her katkıyı, istihdamı artıracak her girişimi değerli ve takdire şayan görüyoruz. Bu anlamda şehrimizde yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılara kapımız sonuna kadar açıktır. İşadamımız Mustafa Kahraman’a ilimize yapacağı yatırım ve aldığı bu karardan dolayı teşekkür ediyorum”dedi. 
İşadamı Mustafa Kahraman, Vali Abdullah Erin’e Kuran-ı Kerim´in ilk harfi olan Elifin yer aldığı bir tablo armağan etti.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber