Toki yetkililerinin geçtiğimiz günlerde Karabük, Kastamonu ve Bartın’da emeklilerin konut edinmesi konusunda çalışmalar yürüttüğü öğrenildi.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ın katıldığı toplantıda TOKİ’den, Karabük’e 565 milyon lira yatırım yapıldığı, Kastamonu’da emekliye konut müjdesi verildiği öğrenildi.

Bunun yanında TOKİ’nin Adıyaman’ın yanı başında bulunan komşu  Gaziantep’e Adıyaman’ın kent merkezi  büyüklüğünde  50 bin konutluk bir projeyi hayata geçirmesi vizyon proje olarak adlandırılırken, özellikle bu projelere en çok ihtiyacı olan Adıyaman’ın bu projelerden istifade edememesine ve üvey evlat muamelesi gördürülmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Adıyaman’da özellikle emekli ve geliri düşük olan ailelerin konut ihtiyacının karşılanması için TOKİ tarafından son olarak hayata geçirilen projelerden birinin Adıyaman’da da uygulanmaması  akıllarda soru işareti bırakıyor. Bu projelerin uygulandığı illerin ekonomik gelişmişliğinin Adıyaman’dan kat kat yüksek olması, hükümet eliyle Adıyaman’a bir haksızlığın daha yapıldığı yorumlarına neden oldu.

1 Kasım seçimleri dahil her zaman rekor bir oy ile Ak Parti hükümetine destek veren Adıyaman’ın gelişimine katkı sağlayacak bu projelerden yeterince istifade edememesine tepki gösteren vatandaşlar, Özellikle hükümetin hayata geçirdiği projelerin Adıyaman’a da yapılması için bir gayretin, bir çabanın olmadığını görüyoruz.” dediler.

Vatandaşlar, gerek deprem bölgesi olması hasebiyle gerekse de modern şehirciliğe uzak olan Adıyaman’nın konut sektöründe TOKİ’den yeterince faydalanmaması, müteahhitlerin de işine geldiğini belirten vatandaşlar, bu boşluğu dolduran inşaat firmalarının daireleri çok uçuk fiyatlarla satışa sunmasının, mali yapısı çok zayıf olan aileleri de zor durumda bıraktığına dikkat çektiler.

Kentsel dönüşüm dahil düşük gelirli ailelere de konut yapılması için milletvekillerinin harekete geçmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, şunları söylediler:

“Bu tür projeler Adıyaman için çok önemli. Belediyenin başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesine TOKİ’nin de desteği ile alt gelir grubu için de projelerin kentsel dönüşüm projesine dahil edilmesi gerekiyor. Gelişmiş olan komşu illerde TOKİ binlerce konut yapıyor. Ancak gelişmişlik düzeyi  en az olan Adıyaman’da bu projelere acil ihtiyaç varken bunun göz ardı edilmesi kabul edilemez”

PHA

Editör: Adıyaman Haber