Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, DSİ Bölge Müdürü Sadullah Seven ve DSİ Şube Müdürü M. Emin Ertürk’le birlikte kırsal alanda verimliliği ve istihdam olanaklarını artırarak Adıyaman’ın bereketli topraklarına can suyu olacak Gömükan Barajı ile Akçalı 1 ve Akçalı 2 gölet inşaatlarını inceledi. 

İnşaat çalışmaları devam eden Gömükan Barajının tamamlanmasıyla birlikte 73 bin dönüm toprak suyun bereketine kavuşurken, Akçalı 1 ve 2 göletleri ile de 6 bin 900 dekar arazi sulanmış olacak. 

Vali  Çuhadar ve milletvekilleri, barajın genel görüntüsüne hakim bir yerden, baraj gövdesini ve çalışmaları izleyerek,  yapımı devam eden Gömükan Barajı ve Akçalı Göletleri inşaatının son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili DSİ Bölge Müdürü Sadullah Seven ve yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı.

"İlimizde ürün deseni sayısı artacak ve tarıma dayalı sanayide önemli gelişmeler yaşanacaktır"

Adıyaman’ın sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacak olan sulama projelerinin tamamlanmasıyla birlikte bu topraklara bereket geleceğini ve ilin sosyo ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacağını belirten Vali Çuhadar ve milletvekilleri yaptıkları ortak açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"İnşaat çalışmaları devam eden Gömükan ve Koçali Barajı ile devam eden diğer sulama projelerin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte ilimizde ürün deseni sayısı artacak ve tarıma dayalı sanayide önemli gelişmeler yaşanacaktır. Böylece kuru ve geleneksel tarımdan, sulu ve modern tarıma geçiş üretim artışıyla kalmayacak, bölgeler arası gelişmişlik farkı en aza indirilerek, kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkânları yaratılarak ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesi artırılmış olacaktır. İnşallah arzu ettiğimiz sürede ve şekilde bu sulama projelerini bitirir ve milletimizin hizmetine sunarız."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha