Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, havaalanı yolu üzerinde yapımı devam eden Fuar ve Kongre Merkezinin bu yılsonunda bitirileceğini ifade etti.

Kentte ekonomi ve sanayinin vitrini konumundaki Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası önemli bir eksikliği daha gidermek üzere. ATSO Başkanı Mustafa Uslu’nun belirlediği kısa, orta ve uzun vadede hedefler bir bir gerçekleşirken bu hedefler içerisinde yer alan Fuar ve Kongre Merkezinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Odanın üyeler için olduğunu söyleyen Uslu, “Göreve geldiğimiz andan itibaren tüm çalışmalarımızda ‘üyelerimiz Oda için değil, Oda üyelerimiz için vardır’ felsefesi ile yola çıktık. Üyelerimize daha kaliteli ve daha iyi hizmet sunmak adına ve yerinde hizmet vermek temel amacımız oldu. Kurumların varlık sebebi temsil ettikleri kişilere en iyi hizmeti en iyi koşullar altında vermektir. Bizlerde göreve geldiğimiz andan itibaren gerek hizmet kalitesini artırmak, gerekse Odalarımızın üyeyle olan iletişimlerini güçlendirmek amacıyla Oda üyeleri için felsefesini hayata geçirdik ve bağlı kalmaya çalıştık” dedi.
Uslu, Adıyaman’a Fuar ve Kongre Merkezi de kazandıracaklarını belirterek, “İkinci olarak Adıyaman’a kazandıracağımız en önemli hizmetlerden bir tanesi de ‘Adıyaman Fuar ve Kongre Merkezi’dir. İlimiz Adıyaman’ın sanayi ve ticaret hacmi gün geçtikçe artmakta ve olumlu gelişmeler göstermektedir. Ancak ilimiz için önemli derecede ihtiyaç olmasına rağmen, henüz bir fuar alanına sahip değildir. Uluslararası ticaretin çok hızlı bir şekilde geliştiği günümüzde, fuarların önemi de vazgeçilmez bir şekilde artmaktadır. İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın projesi kapsamında biz fuar alanımıza başladık. Binamızın açılışıyla birlikte fuar alanımızın da temelini atmıştık. Şu anda müteahhidimiz çalışmalara devam ediyor. Şu anda kolon aralarına perdeleme çalışmaları yapılıyor. Üstü kapanmak üzere. Prefabrik çalışmaları bitti. Müteahhitten aldığımız bilgiye göre üstü kapanacak ve zemini yapılacak. Hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Fuar alanımız 2013 yılı sonunda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.
“İLKBAHARDA İLK FUARIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Fuar ve Kongre Merkeziyle ilgili teknik bilgiler veren Uslu, şunları söyledi; “Arazimiz 24 bin metrekare. Kapalı alan şu anda 6 bin metrekare. Ama biz yerleşim alanında 24 bin metrekare üzerinde kurulan bu alanın belki 15-20 yıl sonra Adıyaman’ın ihtiyaçlarını karşılamadığı zaman bunun genişleme imkanı da var. İlk etapta 6 bin metrekare kapalı alan, 24 bin metrekare arazi üzerinde kuruluyor. Prefabrik işlemleri bitti. Sonuç olarak 2013 yılının sonunda Allah’ın izniyle bitirmiş olacağız. Baharla birlikte çevre düzenini yapacağız. İnşallah ilkbaharda ilk fuarımızı gerçekleştirebiliriz. Çok önemli bir sıkıntı yok. Finansman sıkıntımız yok. İKA projesinden yapıyoruz. Yüzde 25’ini oda olarak destek veriyoruz. İnşallah bu yıl sonunda bitecek” dedi.
Editör: Adıyaman Haber