Hepsiburada’dan KDV Sürprizi

Türkiye’nin Hepsiburada’sı, evini köşe bucak yenilemek isteyenlere özel olarak “KDV’si Bizden” sloganıyla başlattığı kampanyasıyla, cazip fırsatlar sunmaya devam ediyor. Hepsiburada satıcılı ürünlerde geçerli olan KDV kadar indirim kampanyası, 28 Ekim günü gece yarısına kadar devam edecek. Kampanyaya ev ve ofis mobilyalarından bahçe mobilyalarına, çocuk odalarından çalışma odaları ve ev aksesuarlarına kadar çeşitli mobilya ve dekorasyon ürünleri dahil olacak.

Hepsiburada mobilya kategorisi trend verilerini açıkladı

Hepsiburada’nın trend verilerine göre mobilya kategorisinde en fazla talep 25-35 yaş grubundan geliyor. Paylaşılan verilere göre İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Bursa, Eskişehir, Uşak ve Kocaeli mobilya ürünlerine en fazla talep gösteren iller olarak sıralanıyor. Mobilya kategorisinden en fazla tercih edilen ürünün ise çalışma masası olduğu belirtiliyor.

Türkiye en çok oturma odası için alışveriş yapıyor

Hepsiburada verilerine göre Türkiye’de yapılan mobilya alışverişlerinin %32’sini oturma odası alışverişleri oluşturuyor. Oturma odası için en çok ilgi gösterilen ürünler ise TV Üniteleri, zigon sehpalar ve kanepeler olarak görülüyor.

Hepsiburada dar alanlar için dekorasyon tüyolarını paylaştı

Ev dekorasyonunun en önemli adımlarından ilki mekânı iyi incelemek ve ölçü alarak işe başlamak. Dekore edilecek alan ne kadar iyi tanınır ise, onu süsleyecek ve güzelleştirecek malzemeler o kadar doğru seçilebilir. İlk iş olarak alanın en, boy ve yükseklik ölçüleri alındıktan sonra en konforlu yerleşimin nasıl olması gerektiğine karar verilmeli. Dekorasyon malzemelerinin alana sığabileceğinden emin olmak için mutlaka ürünlerin de ebatları önceden öğrenilerek alan ölçüleriyle karşılaştırma yapılmalı. Eğer alan dar ise dekorasyonda açık renkler seçilmesi mekânın büyük ve ferah olarak algılanmasına yardımcı olabilir.

Yer kaplaması, halı, perde, duvar boyası ve mobilyanın açık renkler seçilmesi halinde dekoratif ürünlerde renk çeşitliliği oluşturulması mekâna hareketlilik katar. Dar alanları geniş göstermenin bir diğer yolu da mekânda ayna kullanmak. Aynalar görüntüyü yansıttığı için alanı daha derin ve aydınlık gösterme özelliğine sahipler. Birbiriyle uyumlu ve ahenkli bir dekorasyona imza atmak için önce bir tema belirmek de önemli olan bir diğer konu. Seçtiğiniz alanı modern, klasik gibi tarz belirlemenin yanı sıra çiçek, aynı rengin tonları, zıt renkler, tek renk, ahşap ya da metal hâkim gibi belirleyici temalar da seçilebilir. Son yılların yükselen trendi duvar kağıtları hem temizlik hem de uygulama açısından oldukça pratik bir dekorasyon öğesi. Yine açık tonlarda ya da hafif desenli formda seçeceğiniz bir duvar kâğıdı ile hem ferah hem de modern bir tarz oluşturulabilir.

Editör: Adıyaman Haber