Tayvan Büyükelçisi James Chen MÜSİAD’lılarla Tanıştı
“Amacımız Ticari İlişkileri Güçlendirmek”
 
GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynal Abidin kıymaz tarafından yılın büyükelçisi seçilerek Adıyaman’a davet edilen Tayvan Büyükelçisi James Chen ve eşi Maria Peng Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD)’ı ziyaret etti.
Burada MÜSİAD Başkanı Mehmet Dağtekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Büyükelçi Chen, amacının Türkiye ile Tayvan arasında zaten var olan ticari ilişkileri geliştirmek ve özellikle de Adıyaman’dan yatırımcıları Tayvan pazarına çekmek olduğunu söyledi.
Adıyaman’a bulunmaktan ve sıcak insanlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Tayvan Büyükelçisi James Chen “ GAP gazeteciler Birliği tarafından organize edilen Oscar Ödülleri için genel Başkan Zeynal Abidin Kıymaz’ın davetlisi olarak Adıyaman’dayız. Öncelikle bizleri bu ödüle layık görenlere şükranlarımızı sunuyorum. Adıyaman’a gelmişken buradaki iş adamlarıyla tanışmadan edemedim. Burada iş adamlarımız neler yapar, ne işle uğraşır şeklindeki kafamdaki soru işaretlerini yok etmek istedim. Tanıştığım kadarıyla Adıyaman’da çok girişken iş adamlarımız var. Hepsinin de işinde başarılı olduğuna inanıyorum. Güzel bir ortamda tarım, sanayi, hayvancılık ve benzer kollarda çalışmalar yapıldığını öğrenmek bizleri mutlu etti. Umuyorum ki ilerleyen dönemlerde Tayvan ile Adıyaman arasında da bir köprü oluşacaktır” dedi.
“Mermerimizle dünya piyasasına çıkıp Tayvan ile de iş birliği yapmak isteriz”
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren MÜSİAD Başkanı Mehmet Dağtekin ise, Adıyaman’daki ticaret ve sanayi ile ilgili olarak iş adamlarının uğraşları ile ilgili bilgiler sundu.
Tayvan Büyükelçisi James Chen’e Adıyaman ile ilgili bilgiler veren Başkan Dağtekin “ Adıyaman’ımızın öncelikli değerleri arasında turizm ve mermer konusu geliyor. İlimizdeki turizm kaynaklarını saymakla bitmez. Hepsi birbirinden değerli turizm kaynakları. Herkesin gelip görmesini isteriz. Bunun yanı sıra gözle görülen bir mermer konusu hakim ilimizde. Adıyaman mermeri bilindiği gibi dünyanın en önemli mermerlerinin başında geliyor. Dünya mermerinin yüzde 4’ü Adıyaman’dan çıkıyor. Bunu çok önemsiyoruz. Yakın zamanda iş adamı arkadaşlarımla bir çalışmamızı gün yüzüne çıkartacağız. Mermerle ilgili güzel bir çalışmamız var. Her ne kadar iş adamı arkadaşlarımızın branşları farklı olsa da bu işin üstesinden en iyi şekilde geleceğimize inanıyorum. Bu konuda Tayvan ile de alışveriş içerisinde istişare içerisinde olmak isteriz. Buraya kadar gelerek bizleri ziyaret eden büyükelçimize de bizler de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizleri onurlandır. Güler yüzü ile bizleri mutlu etti” dedi.
Hediyeler verildi peksimetimiz övüldü
Ziyaretin ardından TÜMSİAD Başkanı Mehmet Dağtekin Taynav Büyükelçisi Chen’e yöresel dokuma halı armağan ederken büyükelçi Chen ise Dağtekin’e Tayvan yapımı elektronik bir aygıt hediye etti.
Adıyaman peksimeti ikram edilen Chen ailesi bu tattan oldukça memnun kaldıklarını belirterek “ Peksimeti çok beğendik. Sanırım paket yaptırıp yanımızda götüreceğiz” dediler.
Editör: Adıyaman Haber