Turanlı, yaptığı açıklamada, Ziraat ve Veterinerlik Fakültelerinin bu liselerden sınavsız öğrenci almaları gerektiğini dile getirdi.

Günümüz rekabet ortamı içinde bilginin önemli bir güç haline geldiğini vurgulayan Turanlı, "Neyin nerede, ne zaman, nasıl yapılacağı konularında doğru kararlar verebilmenin yolu bilgi sahibi olmaktan geçmektedir. Bu nedenle tarım teknolojilerinde problemler, bu alandaki yeni bilgi ve teknolojileri yakından takip ederek tarım teknolojileri alanında kendine güveni olan bilgi ve beceri düzeyi yüksek girişimci ruha sahip teknik elemanlarla çözülebilir ve tarım sektöründe ileriye gidilebilir"dedi.

- ADIYAMAN'A DEĞER KATAR

Bu liselerin Adıyaman'a değer katacağının altını çizen Turanlı, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda ilimiz tarımına bir çok değer katacaktır  Tarım Meslek Lisesi tekrar açılmalıdır. Ülkemizde Tarım Meslek Liselerine daha fazla değer verilerek eğitim kalitasi arttırılmalı, Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimlerin temelleri bu liselerde atılmalıdır.  İşte tam bu noktada Ziraat Fakülteleri ve Veterinerlik Fakültelerine bu liselerden öncelik sağlanmalıdır. Bu liselerde eğitim verecek olan eğitimcilerde yine Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler arasında olmalı istihdama katkı sağlamalıdır. Böylece Zirai Eitim ve bunun sonucunda fakültelerden mezun olan tarım camiasının değeri katkat fazla olacaktır"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha