Bağlı, bir dizi ziyaret için geldiği Adıyaman'da gazetecilere açıklamada bulundu.

İstihdama yönelik çalışmalarının devam ettiğini bildiren Bağlı, şuan ki verilerle önümüzdeki dönemde 1.5 milyon, 2 milyon artı istihdamı gerçekleştireceklerini ifade etti.
Bağlı'ya TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın,Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, Adıyaman İşkur Müdürü Emin Yücekaya Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve işadamları eşlik etti.
Milli seferberliğin başlatıldığını aktaran Bağlı,"Sayın cumhurbaşkanımızın buyurduğu, bir program Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müzzinoğlu, milli seferberlik çalışma programı kendisi uygulamaya koydu. İlkin sayın bakanımızla birlikte Konya'da birlikte bu program çerçevesinde bakanımız, bakan yardımcımız, müsteşarımız ve bakanlığımızın bütün üst düzey yöneticileri 81 ilin tamamını taradık. İşveren taraflarıyla bir araya geldik, sanayi odalarıyla görüştük, şimdi 81 ili bitirdikten sonra sayın bakanımızın talimatıyla, milli seferberliğin ikinci safına geçmiş olduk, bir nevi dün Kahramanmaraş'ta bugün Adıyaman'da ziyaretlerimiz, temaslarımız oldu, öncelikle Esnaf Sanatkarlar Odalarını ziyaret ettik, sonra esnafımızla bir araya geldik. Onların sorunlarını, taleplerini dinledik. Yerinde çözülmesi gerekenleri burada çözüp çözemediklerimizi yukarıya aktarmamız gereken, Ankara'ya taşımak için İşkur, Sosyal Güvenlik Kurumu, daire başkanlarımızla birlikte sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabi bu tip tesisleri görünce, insanlar mutlu oluyor. İstihdam sağlaması büyük bir imkan tahmin ediyoruz, ön görüyoruz şuan ki verilerde o yönde. 1.5 milyon, 2 milyon artı istihdamı Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz. Çok umutlu bir şekilde, çok mutlu bir şekilde, teşvikleri anlatınca, istihdama katkıda bulunuyorlar, tabi işçilerimizde memnun, esnafımızda, hakeza yapılan düzenlemede memnun, biz bu tür düzenlemeleri kendilerine izah etmeye çalışıyoruz" dedi.

- BU TEŞVİKLER CİDDİ FIRSATLAR SUNUYOR

Teşvik paketine değinen Bağlı, "Şimdi şöyle bir durum var; Adıyaman geçen milli seferberlik kapsamında Adıyaman'ı ziyaret etmiştik, o zaman işverenlerimizi Organize Sanayi, Ticaret Borsası, Ticaret Sanayi talepleri 6'ıncı bölgeye geçme yönündeydi, çok şükür 6'ıncı bölgeye geçme gerçekleşti. Bu tabi teşvikler anlamında çok ciddi imkan ve fırsatlar temin ediyor ama kamunun imkanları yapılan yasal düzenlemeler çerçevesi ve artı istihdamı düşündüğümüz zaman, yani mevcudun üstüne artı istihdam yapan işverenlerin bütün sigorta ve vergi hükümlülüklerini kamu üstlenmiş durumda, bu tabi bu fırsatla birlikte değerlendirdiğimizde herkesin mutlu olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha