Merkez Mimar Sinan Mahallesi’ndeki bayinin açılışına Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, Adıyaman AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin,  Adıyaman AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Seramiksan Türkiye Satış Müdürü Ayhan Hasyiğitiş, insanı Ramazan Aksoy ve çok sayıda davetli katıldı.

Taş Yapı Mühendislik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mühendis Kutbettin Ulutaş, mağazanın açılışına gelen tüm konuklara teşekkür etti. 

"Tek amacımız insanlara faydalı olabilmek"

Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Ulutaş, açılışta yaptığı konuşmasında, “1980'den beri olan bir firmayız. Taşyapı adıyla kuruldu, rahmetlik babamızdan bize yadigar o bize bıraktı bu serveti o bize bıraktı bu ticari ahlakı ticari kuruluşu birinci mağazamız Kahta'da faaliyet göstermektedir 2019 yılında revize edildi bu şekilde. İkinci mağazamız da burada bu sene faaliyet göstermek için Adıyaman halkına faydalı olabilmek için böyle bir mağaza açmış bulunmaktayız. Bizim tek amacımız insanlara faydalı olabilmek yenilikleri dışarda değil de kendi memleketimizde bulmak, insanlar bir ürün bulmak için başka bir memlekete gitmeye ihtiyaç duymasınlar bu hizmeti onların ayağına getirmek istedik.

İnsanlar bu şekilde bizden faydalansın açıkçası biz bu hizmeti yapmaya çalıştık burada. Bugün itibari ile Adıyaman halkına layık olan birçok hizmeti Taşyapı mağazamıza taşımış olmaktan çok büyük mutluluk duymakta ve siz değerli halkın takdirini beklemekteyiz. Vatandaşlarımız kaliteli ve arayıp bulamadığı malzeme için başka bir yere gitmesine gerek yok. Bu tesisin yapılmasında, açılmasında emeği geçen Taşyapı ailesinin bütün fertlerine teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü ticaretin gelişmesi için önemli ekonomik faaliyetlerden birisidir. Bu güzel yapıda ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum, Taşyapı ailesine de helalinden bol kazançlar diliyorum, hepinizi saygı, sevgi ile selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Muhammet Fatih Toprak ise, “Bugün güzel mutlu bir gündeyiz. İlimizin ekonomisine katkı sağlayacak Seramiksan'ın Adıyaman şubesini açıyoruz. Ben bu işletmeyi kuran tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bu şube ile bu ilimizdeki yatırım ile inşallah ekonomimize ciddi katkıları olacaktır. Tabi bir pandemi süreci yaşadık, yani dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizde de bu pandemi sürecini yaşadık ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizde ve kamudaki sağlık çalışanlarımızda bu virüsle bu hastalıkla mücadele ettik. Tabi vefat edenler oldu Allah hepsine rahmet eylesin ve şu anda ciddi bir aşılama oldu ve şu anda vaka sayıları oldukça düştü. Yeni bir döneme giriyoruz Ve önümüzdeki süreçte inşallah bu hastalığı tarihi olacak. Ama şunun da altını çizmek istiyorum mutlaka aşılanın bu hem kendimiz için bu hem ailemiz için hem etrafımızdaki sevdiklerimiz için çok önemli.” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Taşyapı ailesini ve Seramiksan ailesini kutluyorum. Ülkenin en büyük sıkıntısı üretim, istihtam ve kalite. Bu üç anlamda da Seramiksan'ın kendi bünyesinde yapması çok güzel bir olay. Canı gönülden kutluyorum 200 bine yakın insanın istihdam edilmesi ve herkese kaliteli ve üst düzeyde olması ve Avrupa 3’ncüsü olması müthiş bir şey. Ben tebrik ediyorum kendilerini kutluyorum bu yapının da bu mekanında bu şehrimize kazandırılması noktasında kutluyor Allah hayırlı uğurlu etsin diyorum.“ ifadelerini kullandı.

“Avrupa’da 3’ncü büyük firmayız”

Seramiksan Türkiye Satış Müdürü Ayhan Hasyiğit de, “Seramiksan Türkiye’de yaklaşık 250 bin çalışanı 450 milyon metre kare ile üretimi ile Avrupa’da İtalya ve İspanyadan sonra 3. büyük üretici konumundayız. Aynı zamanda yine ihracat olarak Avrupa üçüncüsüyüz. Dünyada üretim bakımından 9.sırada olup 5. ihracatçı firmayız. Kısacası Seramiksan'dan bahsetmek gerekirse Seramiksan 110 yıldır sanayi geçmişi olan Manisa’nın önde gelen ailesi tarafından 1980 yılında 2 milyon metre kare ve altmış çalışanı ile kurulan bir firmadır. Geçen 25 yıllık süreç boyunca bin 500 çalışana ve 30 milyon üretim kapasitesine ulaşmıştır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi. Açılışın ardından katılımcılar mağazayı gezerek, ürünleri incelediler.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha