Adıyaman’da okullarda alınan kayıt parasına veliler tepki gösterdi.

Velilerden Nurettin Kesici, yaptığı açıklamada, çocuğunun Mehmet Akif’te okuduğunu belirterek, bu yıl 9’uncu sınıfa geçtiği için Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesine kayıt yaptırmak için gittiğinde sıkıntılarla karşılaştığını ifade etti.

Müdür yardımcısının taleplerini aktaran Kesici, “Elime bir not kağıdı verdi, orada 4 fotokopi kağıdı, artı 30 liralık posta pulu, 4-5 kalemden ibaret istek vardı. Ben ilk ikisini okuyunca haksız bir talep olduğunu düşünerek, diğerlerini okumadım, iade ettim. Çocuğumu okula kayıt yapması için dile getirdim. Müdür mavini bu istekleri yerine getirmediğim taktirde kayıt yapmayacağını dile getirdi. Müdür beklememi istedi, saat 10 olduğu halde müdür yerinde yoktu ve ne zaman geleceği belli değildi” dedi.

– GİT NEREYE ŞİKAYET EDİYORSAN ET

Yöneticilerin kendisiyle dalga geçtiğini aktaran Kesici, şöyle devam etti:

“Ben dedim, bunun hakkında şikayette bulunacağım. Milli Eğitim Müdürlüğüne istediğin yere başvur denildi. Basını çağıracağım, haksız bir talep olduğunu dile getirdim. Dalga geçti, yok istersen ulusal basını çağır, çok büyük habermiş gibi. Şuanda okulda kayıt için alınan paranın haksız olduğunu, anayasaya aykırı olduğunu, okul müdürleri kayıt adı altında para alıyor ve bu paraların alınmamasını talep ediyorum. Bu konuda sayın Valimi, Milli Eğitim müdürünü göreve çağırıyorum. Bu kayıt olaylarında sürekli para talep ediliyor”

PHA

Editör: Adıyaman Haber