Karşılıklı işbirliği konularının ele alındığı görüşmede sanayi ve üniversitenin bir uyum içerisinde çalışması gerektiğine vurgu yapıldı.

Ziyarette konuşan MÜSİAD Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yıldırım, Adıyaman Üniversitesi’nin yeni dönemde önemli bir ivme kazanacağına inandıklarını ifade ederek, sanayi ve üniversite işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Adıyaman Üniversitesi’nin, Adıyaman’ın en önemli simgelerinden biri olduğuna vurgu yapan Yıldırım, “Adıyaman Üniversitesi, Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamız ile birlikte eğitim kalitesi ve hayata geçireceği önemli projeler ile şehrimizin en önemli simgelerinden biri haline gelecektir. MÜSİAD olarak, önümüzdeki dönemde bu çalışmaların daha da ivme kazanacağını düşünüyor, kendisine başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Rektörü Turgut ise, sanayi ve üniversite işbirliğinin Adıyaman için önemine değinerek, uyum içerisinde çalışmanın Adıyaman’a değer katacağını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Turgut, üniversitenin Adıyaman’ın STK’ları ile dirsek temas halinde olacaklarını ve üniversite-sanayi işbirliğini arttıracaklarını sözlerine ekledi.

Başkan Yıldırım tarafından ziyaret sonrasında Rektör Turgut’a MÜSİAD’ın kendi yayımlarından biri olan “Çerçeve” adlı dergi hediye edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha