İzmir’de gerçekleştirilen MÜSİAD 80. Genel İdare Kurulu’nda Adıyaman için önemli kararlar alındı. Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin’in de katıldığı programda, 3-4 Mayıs tarihlerinde Adıyaman’da madencilik sektörü üzerine toplantıların yapılmasına karar verildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 80. Genel İdare Kurulu 8-9 Mart tarihlerinde İzmir’de toplandı. Toplantıya Adıyaman’dan Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, Şube Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Sekreteri Şerif Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi, AB ve Dış İlişkiler Sekreteri Mehmet Sait Göksu katıldı. İzmir’deki İdare Kurulu Toplantısında; Adıyaman şubesinin 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ve iki gün süreceği belirlenen ‘Türkiye Maden Sektör Kurulu’ ve ‘Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı’na ev sahipliği yapmasına karar verildi.

İzmir’de gerçekleştirilen Genel İdare Kurulu Toplantısını değerlendiren ve Adıyaman ile ilgili yansımaları hakkında bilgi veren MÜSİAD Adıyaman Şubesi Başkanı Mehmet Dağtekin, toplantının ilk ayağında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya geldiklerini ve her şube başkanının kendi illerinin sağlıkla ilgili sorunlarını dile getirdiğini belirtti. Dağtekin, bu vesile ile Adıyaman’da sağlık alanında yaşanan sorunları, hazırladıkları bir dosya ile bakana sunduklarını da belirterek, “Sağlık sektörü ile ilgili MÜSİAD’ın yatırımları neler olabilir, Türkiye genelinde bu eksiğimiz nelerdir diye üzerinde kafa yoruldu. Biz daha önceden bu toplantıya hazırlanmıştık ve hazırlıklı olarak İzmir’e gitmiştik. Önceden yaptığımız hazırlık çerçevesinde Adıyaman’ın sağlık sorunlarıyla ilgili hem Sağlık İl Müdürümüz Mehmet Emin Taş’tan, hem de Sağlık Sen Şube Başkanımız Abdulkadir Bozan’dan gerekli bilgileri alarak bakana ilettik. Ayrıca da alfabetik sıraya göre il başkanları kalkıp kendi illerinin sorunlarını ilettiler. Biz Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na Adıyaman’da özellikle 200 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi binasının bir an önce sonuçlanması ile ilgili dileğimiz ilettik. Ayrıca ‘Tam Gün Yasası’ ile ilgili de sorunu ilettik. Bakanla sohbetimizde, Adıyaman’ın bu bölgede olması hasebiyle barış sürecine verdiği destekten de bahsetme fırsatı yakaladık. İldeki sivil toplum örgütlerinin daha dinç ve daha diri bir destek verdiklerini ve barış sürecinin gerçekleşmesinden sonrada, sivil yapılar olarak bunun içinin nasıl doldurabileceğiyle ilgili nasıl kafa yorma gerektiğini anlattık. Bu görüşleri Adıyaman’ın önerisi olarak orda ilettik ve Sağlık Bakanımız da bu konuşmamıza istinaden, kendi konuşmasının büyük bir bölümünü yine bu barışa ve barışı sivil toplum örgütlerinin desteklemesi bölümüne ayırdı. Bu yönüyle Genel İdare Kurlumuz çok faydalı geçti” dedi.

MÜSİAD’ın 80. Genel İdare Kurulunda Adıyaman için önemli kararlar alındığını da belirten Dağtekin, “Ayrıca Genel İdare Kurulumuzda Adıyaman içinde önemli kararlar alındı. Bilindiği gibi Adıyaman olarak Cenab-ı Allah’ın büyük nimetleri ile mükâfatlandırılmış durumdayız. Petrolümüz, mermerimiz, doğal kaynaklarımızın yanı sıra turizmimiz ile de ülkenin önde gelen illeri arasındayız. Kültür turizminin yanı sıra son yıllarda iyice belirginleşen inanç turizmi ile bu alanda kendimizi tanıtma fırsatı bulduk. Genel Kurulda, Adıyaman’ın bu birden çok değerlerinden birisi üzerinde karar kılınarak, ilimizin de ülke genelindeki üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilecek olan bir toplantıya ev sahipliği yapması kararlaştırıldı. Buna göre, Allah nasip ederse 3-4 Mayıs tarihlerinde Türkiye’nin maden sektörüyle ilgili bir toplantıya ilimizin ev sahipliği yapmasına karar verildi. MÜSİAD üyesi bütün iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan ‘Türkiye Maden Sektör Kurulu’ ve ‘Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı’ adında iki günlük bir beyin fırtınasına ev sahipliği edeceğiz. Bu toplantı vesilesiyle Adıyaman’da mermer sektörünün daha iyi gelişmesi için neler yapabiliriz sorusuna cevap arayacağız. Mesela, Çelikhan bölgesinde kamyonlarla toprağımız taşınıp götürüyor, bu toprağın içerisinde neler var bilmiyoruz. Bunlar için ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor, bunun içinde ilimizde yapılacak olan bu toplantı oldukça önemli bir yere sahip. Cenab-ı Allah bu nimetlerin hepsini geçmişteki ismiyle ‘Parlayan Vadi’de yani Adıyaman’da toplamış, bizimde bu emaneti yeniden sahiplenerek iyi bir yere getirmemiz gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Adıyaman Haber