Toplantıya KOSGEB Müdürü M. Şükrü Mısırlı, KOSGEB Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Murat Durgan, Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay ve banka temsilcileri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, esnafın sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını belirterek “ Hükümetimizin kullandığı kredilerde esnafımızın bir takım problemleri var. Banka, KOSGEB, Esnaf Sanatkârlar arasında gidip geliyorlar. Bize çok fazla şikâyetler geliyor. 20 BİN TL ve 50 Bin TL’den çıkan kredilerde zorluklar yaşıyorlar.”dedi. 
KOSGEB Müdürü M. Şükrü Mısırlı ise, süreci değerlendirmek için bankalarla bir araya geldiklerini belirterek, “ Ülkemiz sosyal ve ekonomik anlamda sıkıntılı süreçlerde geçiyorlar. Ve biz aynı gemideyiz. Bu geminin salimen limana varabilmesi için esnaf ve sanatkârlar odalarının, ticaret sanayi odalarının, kamu kurumlarının, KOSGEB’in de dolayısıyla bu işin önemli yerinde olan finans çevrelerinin de üzerine düşeni yapması beklenmektedir. KOSGEB Adıyaman Müdürlüğü olarak hükümetimizin sıfır faizle aldığı karardan sonra biz meslek kuruluşlarımızla Adıyaman merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere çok yoğun kapsamlı toplantılar yaptık. Bu toplantıları ülkemizde, ilimizde var olan ekonomik daralmanın esnafımıza nefes aldırma adına kamu üzerine düşeni yaptı artık iş hem kamu hem de özel bankalara düşüyor. Bankacılarımız biraz daha bu konuda insaflı davransınlar.” Dedi.Mısırlı “Adıyaman kamuoyuna açıklıkla şu mesajı veriyorum. Adıyamanlılar, devletine, milletine, bayrağına ve borcuna sadık insanlardır. KOSGEB Adıyaman Müdürü olarak 2 bin 500 esnaf ve sanatkârın kredi dosyasına imza atmaya hazırım.  Ama bu gemi batarsa hem birlikte batar. İnşallah batmayacak. Bankalardan tolerans isteyen Mısırlı kredi garanti fonunu örnek göstererek devlet bu işe kefalet sağlıyor. Bankalarımızdan da bu anlayışı bekliyorum. Adıyaman esnaf ve sanatkârlarımızın bu krediye ihtiyacı var. Kamu kaynaklardan eğer faydalanamazlarsa illegale giderler, tefeciye giderler. Bankalarımızdan empati yapmalarını ve esnafımıza yardımcı olmalarını istiyoruz. KOSGEB Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Murat Durgan ise hukuki süreçle ilgili bilgilendirme yaptı. 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha