Kahta Ziraat Odası Başkanlığı, Adıyaman Üniversitesi ile yapılan ortaklık projesi kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Adıyaman Üniversitesi tarafından desteklenen “Çörek Otu Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması ve Pazarlanması Eğitimi’’ projesi kapsamında “Çörek Otu Özelinde Tıbbi, Aromatik ve Baharat Bitkilerinin  Pazarlanması’’ başlıklı eğitim verildi.

Kahta Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonunda yapılan eğitime, Adıyaman Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Zeynal Tümsavaş, Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet İnan, Kahta Tarım ve Orman Müdürü Zülküf Orak, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, ilçede görev alan tarım danışmanları ve çiftçiler katıldı.

Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü ve proje koordinatörü Mehmet İnan burada yaptığı konuşmasında, ilçede çörek otu yetiştiriciliğine değindi.

Özel bir firma sahibi Fehmi Çağlayan ise çörek otu pazarlaması ve katma değerleri konusunda bilgiler verdi.

Kilis 7  Aralık Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nazım Şekercioğlu da, Türkiye’ ve dünyada tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi arz- talep ve pazarlama konusunda bilgi verdi.

Toplantı sonunda Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, bölge çiftçinin yeni bitki yetiştirme konusunda gereken tüm çalışmaları yapabilecek düzeyde olduğunu belirterek, "Önemli olan üretilen üründe pazar sıkıntısını ortadan kaldırılması. Pazar alanı olduğu zaman tüm çiftçi katma değeri yüksek olan ürünlere yönelecektir. Başta GAP İdaresi Başkanlığına Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet İnan ve toplantıya katkı sağlayan katılımcılara teşekkür ediyorum."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha