Aynı zamanda yatırımcı olan Adıyaman Kahta Karadutlu hemşehrimiz Resul Işık “Pandemi sürecinde evinden çıkamayan ve özellikle uzaktan evinde çalışan vatandaşlarımızın çoğu, bu süreçte şehir ve iş merkezlerine uzak müstakil ev ve arsa arayışına girdi. Işık “Vatandaşın, yeşil ve açık alanlar için ileriye dönük yatırım yapmak istemesi gayrimenkullerdeki fiyat artışını da beraberinde getirdi” dedi.

Silivri ve Çatalca İlk Tercihler Arasında

Real Işık Emlak & Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Resul Işık, Arsa alımlarına yönelik oluşan yoğun taleplerin özellikle Silivri ve Çatalca bölgelerinde bulunan arsaların maliyetlerini de arttırdığına dikkat çekerek, şu anda İstanbul genelinde en çok tercih edilen ve yatırımcısına en çok kazandıran yerlerin başında, Silivri ve Çatalca bulunmaktadır.

Adıyaman ve Malatyalılarda Silivri ve Çatalca Dedi

Işık haritada da komşu olan, Adıyaman ve Malatyalı hemşerilerimiz İstanbul’da da aynı ilçelerde ikamet etmekteler. Hatta akraba olan bu iki şehrin insanı, yatırımda da yine aynı ilçeleri tercih ediyorlar. Özellikle Silivri Akören ve Çatalca Karacaköy mevkiindeki yerlerin bir çoğu, Adıyaman ve Malatyalı hemşerilerimiz tarafından alınmaktadır. Bu iki şehrimizin insanı kültür, örf ve ananelerine düşkün oldukları için, dışarı çıktıklarında ve komşuluklarında aynı kültürü yaşamak isterler.

Hemşerilerimize Yatırımda Işık Tutacağız

Bizler Real Işık Emlak ve Gayrimenkul ailesi olarak yatırımcımıza aldığımız ve sattığımız her yeri kendi kanımız ve canımdan birine alır yada satar gibi düşünmekteyiz. Bizler aracıları aradan çıkararak, müşterimize yalnızca kendi yerlerimizin satışını yapmaktayız. Ben kendimde aynı zamanda yatırımcıyım şuana kadar satmış olduğum yerlerin tamamı şahsıma ve şirketime ait yerlerdir. Buda alıcı için hem gönül rahatlığı, hem de daha uygun fiyata yer almak ve yatırım yapmak demektir.

Ben özellikle Adıyaman ve Malatyalı hemşerilerime şunu söylemek istiyorum özellikle Silivri ve Çatalca bölgesinden yer almayı düşünen hemşerilerimizin yeri bizden alması önemli değil istedikleri zaman onlara ücretsiz danışmanlık hizmetleri vermeye hazırız. Buyursunlar ne zaman isterlerse yemeğimizi yemeye, kahvemizi içmeye gelsinler bekleriz.

Uzmanlar Silivri ve Çatalcayı İşaret Ediyor

Kuzey Marmara otobanı projesi ile önemli bir yatırım alanı haline gelen Silivri ve Çatalca bölgesi, müstakil ev arayışında da vatandaşların uğrak noktası oldu. Gayrimenkul uzmanları ise özellikle salgın döneminden sonra bu bölgelerdeki çiftlik tipi evlere, yazlıklara, bahçeli ev ve arsalara oluşan yoğunlukta daha da artış yaşanacağını belirtiyor. Bu kapsamda uzmanlar, buraların İstanbul'un geleceğindeki 3'üncü bölge olarak şekilleneceğine ve oturacağına da dikkat çekiyor.

Editör: Adıyaman Haber