İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Projeleri kapsamında Adıyaman’dan projeleri kabul edilen kamu kurum ve özel kuruluşlar için protokol töreni gerçekleştirildi.
Adıyaman’dan 133 proje başvurusunun alındığı İpekyolu Kalkınma Ajansı 2013 yılı mali destek programları kapsamında başarılı bulunarak, hibe desteği almaya hak kazanan 39 projenin imza protokolü Valilik Makamında Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile imzalandı.
Bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kültür-turizm, sosyal kalkınma ve ekonomik kalkınma başlığı altında hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen 39 projenin imza protokol törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Dr. Bülent Özkan, İlçe Kaymakamları, ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
İmza töreninde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, İpekyolu Kalkınma Ajansı 2013 yılı Mali Destek Programına çıktıktan sonra Valilik koordinasyonunda Adıyaman genelinde bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını belirterek, başvuruların yapıldığını bu başvurular sonucunda Adıyaman’da özel sektörden 57, kamu kurumlarından 76 olmak üzere toplamda 133 adet proje başvurusu yapılmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Adıyaman’ın 39 projesi başarılı bulunmuş ve kabul edilmiştir. Kabul edilen bu projelerden 25 tane kamu kurumlarına ait olup, geriye kalan 14 tane ise sivil toplum kuruluşlarına aittir. Bilindiği gibi, geçtiğimiz yıl Adıyaman’da sivil toplum kuruluşlarına ait sadece bir proje kabul edilmişti. Bu projelerin Adıyaman’a, kamu ve sivil toplum kuruluşlarına hayırlı olmasını diliyorum. Bugünde bu projelerimizin protokolünü imzalayacağız. Başarılı bulunan 39 projenin toplam bütçesi 12 milyon TL olup, verilecek hibe desteği 8.9 milyon TL’dir. Hibe desteği olarak üç ile ayrılan paranın 22 milyon TL olduğu düşünülürse Adıyaman iline ayrılan kaynak oldukça büyük bir başarı olarak görülebilir” dedi.
İpekyolu Kalkınma Ajansının kurulduğu günden bugüne ilk defa rekor seviyede ilimizden bir müracaat yapıldığını vurgulayan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise, “Valimiz ilimizde göreve başladıktan sonra her alanda olduğu gibi, projeler bazında da büyük çalışmalar yapılmıştır. Valimize ve ekibine gösterdikleri bu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın yerel dinamikleri harekete geçirme noktasında büyük çalışmalar yaptıklarını belirterek, “2010 yılında faaliyetimize başladığımız günden bugüne 151 projeye mali destek verdik. Bölgeye 36 Milyon kaynak sağladık. Bu yıl Adıyaman ilimiz proje sunumunda ve projelerin kabul edilmesinde ilk defa Gaziantep ve Kilis illerimizi geçmiştir. Bizim kuruluş amacımız sadece para vermek veya projeyi desteklemek değildir. Bölgedeki sosyal göstergelerin ve ekonomik göstergelerin iyileşmesine katkıda bulunmaktır” şeklinde konuştu.
MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin ise, “Ortaklarımızla bir birlikteliğimiz var. MÜSİAD olarak arkadaşlarımızın önünü açmanın, birlikte iş yapmanın, kalkınmanın, beraberce kenetlenmenin bir varlığını ortaya koymamız gerekiyor.Bu noktada özellikle Vali Yardımcımız Murat Süzen’in projeyi hazırlama aşmasında kurumlarımıza kadar gelerek, bizleri ziyaret edip, yapmamız gerekleri anlatarak, destek ve motivasyon vermeleri, önümüzü açmaları bizleri sevindirmiştir. Valimiz Mahmut Demirtaş’ın sıkı takibi bu işe sahip çıkması kent olarak bizleri farklılaştırdı. Bu olaya daha fazla kenetlenirsek, acemilik çektiğimiz bölümleri bir yana bırakırsak, çok farklı bir 2013 yılını göreceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen 39 projenin protokolü imzalandı.
Editör: Adıyaman Haber