Eski Besni Caddesi üzerinde açılan Maada Market, halka hizmet vermeye başladı.

Maada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yaman, yaptığı açıklamada, ülkenin istihdam seferberliğine kendilerinin de destek verdiğini belirterek, marketler zincirinin ilk şubesini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kentin şartlarını gözönünde bulundurarak böyle bir sektöre girdiklerini anlatan Yaman, "Maada Grup, gıda üzerinde bir hedefleri olan, gıda üzerine bir çıkış noktası yakalamaya çalışan bir firma. Zaten biz memleketin şartlarını göz önünde bulundurarak böyle bir sektörde start vermeyi düşündük. Stardı market olarak verdik. Maada Grup, gıda alanında başka alanlarda faaliyet gösterecek ama birinci ayağı bu işin marketçilik olsun dedik ama market olurken de normal alana da market kendi markasını oluşturmuş, kurumsallaşabilmiş, Türkiye’nin her yerinde şubeleşecek, Türkiye’nin her yerine hizmet götürecek bir market"dedi.

- MEMLEKETİMİZE DEĞER KATACAĞIZ

Adıyaman'a değer katacaklarını vurgulayan Yaman, şöyle konuştu:

"Maada market markası ile start verdik. Girişimci arkadaşlar ile beraber bunun startını verdik. Vizyon ve misyon gerçekten memlekete değer katmak, Adıyaman’a değer katmak üzerine girişimde bulunduk. Çok ciddi bir istihdam sorunu var. Son bir yılda istihdam hareketi başladı. Burada bizimde bir tuzumuz olsun arzusu var. Memleketimize keyifli alışveriş yapabilecekleri, kendilerini mutlu görecekleri, aradıkları bütün ürünleri bulabilecekleri, mutlu ayrılacakları bir market olsun istedik. Yer belirlerlerken dükkan metrajına kadar hedeflerimizi göz önünde bulundurarak belirledik. İstihdam oluşturabilecek bir çok insan çalışacağı, evine ekmek götüreceği bir marketler zinciri arzuluyoruz. Bu arzumuzun birinci ayağı buraydı, bunu gerçekleştirdik"

- ÇOK İLGİ VAR

Markete vatandaşların çok ilgisi olduğunu vurgulayan Yaman, "Vatandaşlar sağ olsun ilgi gösteriyorlar. Çok ilgi gördük, çok rağbet görüyoruz. Bu bizim hedeflere ulaşmamız noktasında bize biraz daha umut veriyor. Çünkü biz memleketimize hizmet noktasında bu startı verdik. Hemşerilerimiz de bize teveccüh gösterince doğru yolda olduğumuz kanaati hasıl oldu, biz de inşallah çok daha farklı şubelerle çok daha farklı alanlar da memleketimize hizmet edeceğiz. Memleketimize hizmet etmenin mutluluğunu huzurunu yaşayacağız."ifadelerini kullandı.

- KURUMSALLAŞMAK ÖNEMLİ

Kurumsallaşmanın önemli olduğuna işaret eden Yaman, şunları kaydetti:

"Burada esnaflık yapan alım gücü kapasitesi belli, herkes bir anda devasa kurumsallaşmış, Türkiye’nin her yerinde olan bir market ile rekabet etmekten elbette zorlanır. Bizim memleketin girişimcileri o firmalar ile rekabet ederken hayal kırıklığına uğruyorlar. Güzel bir şekilde start verdikleri bir yolculukta erkenden pes etmek zorunda kalıyorlar. Memleketin parasının dışarı çıkması konusu da bir yerde doğru ama ben şöyle düşünüyorum, netice memleketin parası yurt dışına gitmiyor. Yani onlar da bu ülkenin vatandaşları ben çok fazla da hani bizim memleketimizin parasını sömürüp götürüyorlarmış gibi bir algı oluşmasını istemiyorum, kurumsallaşabilmişler"

- VATANDAŞ FİRMASINA SAHİP ÇIKMALI

Vatandaşların kendi firmalarına sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Yaman, "Bu biraz da vatandaşa bağlı aslında, vatandaş orada bulduğu her ürünü burada bulabiliyorsa fiyat olarak uygun bulabiliyorsa hatta bazı ürünleri daha da altında bulabiliyorsa o zaman vatandaş kendi hemşehrilisi olan girişimcisine sahip çıkacak ki şehrin her köşesin de de o firmalara ihtiyaç duyulmasın. Çok fazla şubeleşiyorlarsa ihtiyaç olduğundan şubeleşiyorlar. Elbette vatandaşın kendi memleketlisine, kendi memleketinin girişimcisine rağbet göstermesi, onları tercih etmesi, bunun biraz önüne geçecektir. Bizim marketimiz Maada market her markette bulabileceğiniz her ürünü bulabileceğiniz bir market. Üstelik bir çok kalemde hemen hemen hepsinden daha ucuz bulabileceğiniz bir market. Hijyen, kalite, güler yüz, iletişim bunların hepsini en üst düzeyde sağlamaya çalışıyoruz. Kurumsallığın henüz başındayken oluşturmaya çalışıyoruz. Böyle yerlere tabi ki rağbet gösterirse, desteklenirse bir süre sonra bakacaksınız ki buralardan kurumsal firma çıkmış, buralardan zincirler çıkmış, bu biraz firmanın kendisinin özverisi, iş disiplini, vizyonu gerçekleştirme sürecinde yapması gerekenleri doğru adımlar atması, müşteriyi memnun etmesi, biraz da vatandaşın kendi memleketine sahip çıkma adına belirlenebilir" diye konuştu.      

- HERŞEYİN DOĞALINI TERCİH EDİYORUZ

Markette herşeyin doğalını tercih etmeye çalıştıklarını bildiren Yaman, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Her şeyin doğalını tüketiciye ulaştırma arzusundayız. Bu doğal ürün kendi köylerimizden, ilçelerimizden temin ediyoruz. Burada olmayan bazı ürünleri de merkezinde, kaynağında bularak getirip, burada vatandaşımıza buluşturuyoruz. Fiyat politikamızda yüksek fiyat eklemeden hem marketi kurtarabilecek hem de vatandaşın cebini yakmayacak şekilde bir politika belirliyoruz. Gerçekten amacımız vatandaşımızı kaliteli ürün ve hizmet ile doğru fiyat ile buluşturmak. Bizler bu yönde üzerimize düşeni yapıyoruz. Vatandaş ta sağ olsun bize gerekli karşılığı veriyor. Kaliteyi artırarak devam etme arzusundayız" 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha