Gül, yaptığı açıklamada, 18-22 Nisan’da Adıyaman’da gerçekleştirecekleri 3’ncü Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile alakalı çalışmalarının 1 yıl önceden başladığını anımsattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının Adıyaman’da oturduğunu belirten Gül, "Bilindik bir fuar haline geldi. Sektörün lider kuruluşları bu fuarda yer almaktadır. Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok fuarın önüne geçerek Adıyaman ilinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, çiftçinin ve tedarikçinin vazgeçilmezi haline geldi. Tabi görünen köy kılavuz istemez. İki yıldır Adıyaman’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı yapılmaktadır. Bu fuara halkımızın, tedarikçilerimizin de çok iyi bir ilgisi var. Bu ilgi bizi memnun ediyor. Bu yıl stantlarımız tamamen doldu. Katılımcılar yerlerini aldılar ve hazırlıklarına başladılar. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine yapmış olduğumuz fuar müracaatı değerlendirilerek yine olumlu sonuçlandı. Adıyaman’da 3’ncüsünü yapacağımız Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile alakalı girişimlerimiz sonuç aldı. KOSGEB’in yüzde 70 desteği ile fuar yapacağız"dedi.

- 60 İLDEN KATILIM

60 ilden katılımın olacağını vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

"60 ilden birçok gıda ve tarımsal aletler firmamız katılmaktadır. Adıyaman’dan 30 firma olmak üzere yaklaşık toplam 90 firma katılacaktır. Fuar merkezi içi ve dışı da ful doldu. Medya Trend Fuarcılık olarak davetiye ve afiş çalışmalarımıza, reklam çalışmalarımıza fuara 3 ay kala başladık, start verdik. Türkiye ve Güneydoğu en iyi fuarı arasında görünen bölgemizin en iyi fuarı olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı şuanda iyi gidiyor.  Tarım, traktör, hayvancılıkla ilgili uğraşan firmalar, fide firmaları, paketleme, gıda ambalaj firmaları, gıda tedarikçileri, yer almaktadır. Şuanda yelpaze gayet geniş. İl tarım müdürlüğümüz, belediye, üniversite, valilik desteklerini yine esirgemiyorlar, destekleri devam ediyor. 18-22 Nisan'da bu yıl 5 gün olacak. Bunun sebebi de çok yoğun oluyor. Vatandaşlarımız fuar alanına girişte zorluk yaşıyorlar. Bizde fuarı 5 güne uzattık. Çarşamba gününden Pazar gününe kadar. Sabah 10’dan akşam 22.00’a kadar fuarımız devam edecek. Tüm Adıyamanlı hemşerilerimizin ve çevre illerden misafirlerimizi de fuara bekliyorum"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha