Fuzul evin açılışında açıklamada bulunan Fuzul Ev Adıyaman Temsilcisi Mustafa Öztekin, 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren bir kuruluş olduklarını ve sömürü düzeni olarak algılanan faiz sistemine karşı çıktıklarını belirtti.

Adıyaman’da ikinci şubeyi açtıkları için mutlu olduklarını ifade eden Öztekin, “Fuzul ev olarak Adıyaman merkezde ikinci şubemizi açtık. Bu Adıyaman içinde müjdeli bir haber. Çünkü biz fuzul ev olarak faize karşı mücadele veriyoruz. Bu anlamda bir hizmet üretiyoruz. Adıyamanlıları faizsiz bir sistem ile ev ve araç sahibi yapan bir modellerimiz var. Adıyaman’a kazandırılmış ciddi bir kazanımdır bu aynı zamanda. Hizmet verdiğimiz her vatandaşımız ev ve araç alıyor. Üstelik cebinden 5 TL faiz çıkarmadan İMC usulüyle, helal bir usulle ata kültürümüz, geleneğimiz tarafından yapılan bir sistem bu. Adıyaman’a ciddi bir kazanım olarak biz bunu değerlendiriyoruz. Şuan itibariyle Türkiye’nin her şehrinde şubemiz mevcut, Adıyaman’da ikinci şubemizi açıyoruz. Yaptığımız kampanyalar şuan itibariyle herkesime hitap ediyor. Fakir, dar gelirli, orta gelirli herkesime hitap ediyor. Dolayısıyla bu sistem ile ev almak, araç almak, gayri menkul almak, yazlık almak, arsa almak mümkün, üstelik faize bulaşmadan, bunu Adıyaman için mutluluk olarak değerlendiriyoruz. Tüm Adıyamanlıları şubemize davet ediyoruz” dedi.

Fuzul ev olarak faize karşı aslında bir mücadele verdiklerini ifade eden Öztekin, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Faize karşı bir dik duruş sergiliyoruz. Hükümetimiz, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında bu anlamda çok ciddi hassasiyet geliştirdiğini görüyoruz. Biz de bu hassasiyete aynı şekilde destek veriyoruz. Bu hassasiyetin yanında yer alıyoruz. Faize karşı dik duruş, mücadele veriyoruz. Faiz bir sömürü düzenidir. İnsanlığın sömürüsüdür. Biz insanlığın sömürülmesinden taraf olacak bir tablo içinde yer alamayız. Aynı zamanda biz İslam topluluğu, kardeş topluğuz. Dolayısıyla kardeş topluluk birbirine fayda sağlar, birbirine zarar vermez. Bizde bu anlamda Cumhurbaşkanımızın hassasiyetini, faize karşı mücadelesini destekliyoruz. Onunla birlikte yol yürüdüğümüzü, onun yanında yer aldığımızı beyan ediyoruz” diye konuştu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha