Son KHK'nın 696 sayılı kararında yer alan taşeron açıklamasının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Türkiye geneli kamuda çalışan taşeron işçilerinde sevince neden oldu.

Adıyaman’daki Çadırkent Konaklama Tesisinde çalışan Özel Güvenlik, Veri Giriş, Temizlik ve tüm personellere Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı tarafından müjdeli haber verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Adıyaman’da bir dizi ziyaretleri esnasında Adıyaman Valiliği ziyaretinin ardından Adıyaman Belediyesi ziyareti esnasından Atatürk Caddesi üzerinden esnafları selamladığı esnada önünü kesen Adıyaman Çadırkent Konaklama Tesisi’nde görev yapan taşeron işçilerinin yönelttiği kadro sorusunun üzerine Bakan Fakıbaba, ise şunları söyledi:
“Size söz verdiğimiz gibi, size verilen bir söz var, bundan hiç şüpheniz olmasın. Temennim odur ki; yazınız en kısa sürede gelecektir. Kadronuz geldiği taktirde artık bize bir kuzu kesersiniz, bizi de davet edersiniz inşallah. Bir kampa verdiğimiz hak, tüm kamplar için geçerlidir. İnşallah işiniz oldu, sorun yok.”dedi.
Bakan Fakıbaba’nın ziyaretine eşlik eden Vali Kalkancı ise İçişleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmenin olumlu geliştiğini belirterek, "En kısa sürede geçişler sağlanacaktır. Çadırkent’te görevli çalışanlar valilik personeli olarak kadroya atamaları yapılacaktır"dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha