Bilim, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun l . Maddesinde tanımı yapılan üretim faaliyetleri ile iştigal eden işletmelerin sanayi işletmesi sayıldığı belirtildi.

Bu işletmelerin aynı kanunun 2. maddesi gereği üretime başladığı tarihten itibaren iki ay içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tutulan sanayi sicil sistemine kayıt olması gerektiğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu süre içerisinde kayıt olmayan sanayi işletmelerine kanunun 9. maddesi gereği idari para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca; Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan sanayi işletmeleri 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'na göre, her yıl Nisan ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait üretim bilgilerini içeren Yıllık İşletme Cetveli verme zorunluluğu bulunmaktadır. Bakanlığımız https://sanayisicil.sanayi.gov.tr/ adresinde bulunan "Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” menüsünü kullanarak, Yıllık İşletme Cetveli bilgilerinin belirtilen süre içinde sisteme girilmesi gerekmektedir. 30 Nisan 2017 tarihine kadar sisteme giriş yapmayan işletmelere, ilgili yasa gereği 914,00 TL İdari Para Cezası uygulanacaktır. Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin ceza mağduriyeti yaşamamaları için gerekli hassasiyetin gösterilmesini hususu önemle sanayicilerimize ve kamuoyuna duyurulur"

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha