Başkan Kutlu tarafından açıklanan yeni zam oranına göre işçilerin maaşları 2018 ile 2019 yıllarında toplam yüzde 21 oranında artacak.

Adıyaman Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet İş Sendikasıtarafından belediyede çalışan toplam 331 işçinin 2018 ile 2019 yıllarında alacakları zam oranı görüşmeleri sonuçlandı.
Yaklaşık iki ay süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ile Hizmet İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Doğan’ın imzalarıyla resmiyete kavuştu. Belediye Konferans Salonunda gerçekleşen imza törenine Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ile Hizmet İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Doğan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı M. Said Kutlu, birim müdürleri, sendika yöneticileri ve işçiler katıldı. Salona girerken işçilerin alkışlarıyla karşılanan Başkan Kutlu, yaptığı konuşmada yeni sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulundu.
- İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN
Alınan paranın hayat standartlarının çok üstünde bir para olmadığını bildiğini ancak yapılan zam oranını belirlerken de şartları çok zorladıklarını söyleyerek konuşmasına devam eden Başkan Kutlu şunları söyledi:

“Alacağınız para sizi bey gibi yaşatacak bir para değil bunun farkındayız ancak bizim de bir bütçe durumumuz var ve kanunda diyor ki, belediyelerde personel giderleri yüzde 30’u geçerse yüzde 30’un üstündeki para belediye başkanına zimmet olarak çıkarılacak. Ama hem bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalmamak için hem de işçimizin emeğini göz ardı etmemek için zam oranını belirlerken görüşmeler uzadı ve sonuç olarak şartlarımızı zorlayarak bir oran üzerinde anlaşma sağlandı. 2018 ve 2019 yıllarını kapsayacak şekilde yaptığımız zam görüşmeleri neticesinde işçilerimize ilk sene için yüzde 10, ikinci sene için de yüzde 11 oranında zam yapma konusunda anlaştık.Tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun.”

- BUGÜNKÜ ŞARTLARA GÖRE EN YÜKSEK RAKAMI ALDIK
Hizmet İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Doğan ise yaptığı konuşmada,yapılan görüşmeler neticesinde işçilere sadece iki yıl için toplam yüzde 21 oranında zam yapılmadığını, bunun yanında sosyal haklara da zam yapıldığını dile getirdi. Bu anlamda Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun üzerine düşeni yaptığını da söyleyen sendika başkanıDoğan, “2018-2019 toplu iş sözleşme görüşmelerimiz bugün itibariyle sona erdi. Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda bugünkü şartlara göre en yüksek rakamı almış bulunuyoruz. Çünkü işçilerimizin kazancı sadece ilk yıl için yüzde 10, ikinci yıl için de yüze 11 zam oranı değil, bunun yanında sosyal haklara getirilen zamlar oldu ve bunlar da eklendiğinde sadece ilk yıl için zam oranı yüzde 13-14’e ulaşıyor. Belediye Başkanımızın şartlarını zorlayarak böyle bir rakamı kabul etmesi çalışanlarına olan sevgisini ve verdiği değeri ortaya koyuyor. Belediye Başkanımıza, gerek sendikamız, gerek şahsım ve gerekse işçilerimiz adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından taraflar tarafından yeni zam sözleşmesi imzalandı.
- İŞÇİLER YENİ ZAMLARDAN MEMNUN
İmza törenine katılan işçiler ise açıklanan yeni zamlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İşçilerden İbrahim Şahin, belediye personelinin ilk defa bu kadar güler yüzlü bir başkan gördüğünü dile getirerek, “Başkanımıza hem verdiği zamdan dolayı, hem de güler yüzünden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Murat Gürbüz isimli işçi ise yapılan zamla birlikte maaşlarının yaklaşık 400 TL civarında arttığını belirterek, “Memnunuz. Başkanımıza ve sendikamıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Geçmişte toplu zam görüşmeleri döneminin hep sancılı ve yorucu geçtiğini ancak bu yıl böyle bir şeyin yaşanmadığını söyleyen Mesut Sarıkaya ise verilen zamdan dolayı Başkan Kutlu’ya ve sendika yöneticilerine teşekkür etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha