Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, yaptığı açıklamada, hasat döneminin geldiğini ancak yağışlardan dolayı hasat edilecek ürünlerde bekledikleri rekolteye ulaşmadığını dile getirdi.

Üretimin geçen yıla göre çok düşük olduğunu ifade eden Başkan Turanlı, şunları aktardı:

"Bu pandemi döneminde gecesini gündüzünü bir ederek tarlarında çalışan çiftçilerimiz hasat döneminde yağışlarında az olmasından dolayı sıkıntı çekmektedirler. Bir an önce bu olaydan dolayı zarar gören çiftçilerimizin  zararlarının tespit edilmesi önümüzdeki yılda ekin yapabilmemiz için çiftçilerimize destek verilmelidir. Geçen haftadan bu yana aşırı rüzgârlardan dolayı  badem bahçelerimiz çok zarar görmüştür. İlçe tarım elemanları ve badem birliği başkanımızla beraber gezip gördüğümüz bahçelerde zararlar var.

Yüzde 50 zararı olan çiftçilerimiz var. Bu bahçe sahiplerinin de bir an önce yaralarının sarılmasını istiyoruz. Bu konu hakkında yetkililerimiz ile görüşme sağladık. Bu konu hakkında çalışmalarının devam ettiklerini söylediler. Bir an önce barajlarımızın bitmesi, Koçali, Büyükçay barajlarımızın ihalelerinin yapıldığı söyleniliyor. Bu çalışmalar bir an önce biterse Adıyaman çiftçisinin refaha geçeceğine inanıyorum.” 

 

 

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha