Başkan Erdoğan, "Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında KÖYDES projesi ile 2005 yılından bu yana hükümet tarafından her yıl düzenli olarak köylere hizmet yapmaya yönelik kente ödenek aktarımının yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:

“Bu yılda hükümetimiz tarafından geçen yıllara göre ödenekte artış yapılarak, ilimize KÖYDES Projesi ödenek aktarımı gerçekleştirilmiş olup, gerekli görülen projelerde kullanılmak üzere hizmet programımız tamamlanmıştır. 7258 sayılı 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 10. maddesi ile 28 Nisan 2021 gün ve 3917 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı çerçevesinde 2021 yılı KÖYDES projesi kapsamında ilimize 44.560.300 TL ödenek tahsis edilmiş olup, Bakanlıkça uygulayıcı birimlerimiz olan merkez ve ilçe birliklerimize dağılımı yapılmıştır. Söz konusu ödeneğin yüzde 30'u olan 13.368.000 TL'lik kısmı ilimiz genelinde işlerin aksamaması ve ihtiyaçların hızlı bir şekilde karşılanması adına çeşitli kalemlere ayrılmak suretiyle "Ortak Ödenek" kesintisi olarak ayrılmıştır. 

İlimize aktarılan KÖYDES ödeneği, Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar başkanlığında, Sayın vekillerimizin, Vali yardımcımızın, kaymakamlarımızın, genel sekreterimizin, birim müdürlerimizin ve İl Genel Meclisi üyelerimizin yapmış oldukları istişareler doğrultusunda KÖYDES programları tamamlanmıştır.” 

Programa alınan projeleri aktaran Erdoğan, “İl genelinde toplam 79 adet yol projesi, 46 adet içme suyu projesi, 18 adet kanalizasyon projesi ve 10 adet Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama projesi programa alınmıştır. Bunun neticesinde, toplamda 153 adet proje KÖYDES kapsamında ilimize kazandırılmış olacaktır. Bizler her yıl yapmış olduğumuz bütçe programı ve Hükümetimizin bizlere her yıl köylerimizde kullanılmak üzere aktarmış oldukları KÖYDES ödenekleri ile Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar'ın onayıyla ve Genel Sekreterimiz Sami Işık'ın sevk ve idaresiyle tüm hizmetleri birer birer gerçekleştirmeye çalışmaktayız. Umuyoruz ki Adıyaman’da bulunan 453 köy, 507 mezramız ve bağlı bulunan mahallelerimizde yaptığımız programlar ve aldığımız destekler ile mevcut hedeflerimizi gerçekleştirip, daha güzel daha yeni hedefler ortaya koymaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha