Güneş, yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın bir turizm ve inanç kenti olduğunu anımsatarak, kendilerinin de ekonomide br katkı sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bunla ilgili eksikliklerin olduğunu aktaran Güneş, "Ulaşıma değinmek istiyorum; önce bir Nissibi köprüsü yapıldı. Köprü bitti, 2 yıldır kullanıyor ama yollarımız yok. Bu yolların biran önce bitirilmesi lazım. Eğer köprü ihalesi yapılıyorsa, bu köprü ile beraber yolunda bitmesi lazımdı. Bu aslında çok önemli bir nokta, köprümüz var, yolumuz yok. Yetkililerden temennim; bu yolu bitirilmesi"dedi.

- ADIYAMAN, ÇEVRE İLLERE GÖRE GERİDE KALDI

Adıyaman'ın çevre illere göre geride kaldığına dikkat çeken Güneş, "Adıyaman, çevre illere bakıyorum, geri kalmış bir il olarak görüyorum. İl dışına çıktığımda görüyorum. Adıyaman dışarıdaki illere göre, yatırım konusunda biraz geri kalmış. Adıyaman’dan o seviyede olmasını yetkililerden temenni ediyorum. Çünkü biz Adıyaman'ı çok seviyoruz. Biz Türkiye'mizi çok seviyoruz. Bizde isteriz ki Adıyaman Türkiye’nin illeri arasında bir il olmasını isteriz"ifadelerini kullandı.

- SULAMA KANALLARI BİRAN ÖNCE YAPILMALI

Baraj inşaatlarına da değinen Güneş, şöyle devam etti:

"Adıyaman’da 2 tane baraj yapılıyor. Bunlardan biri Gömükan ve Koçali barajı. Bu barajların ihalesi yapılmış 2 yıldır. Korkuyorum yarın baraj biter, alt yapı sorunları ile karşı karşıya geliriz. Nedir en basiti; kapalı sistem konusunda bir çalışma olmalı, onla ilgili bir çalışma yok. Bu baraj bittiğinde 5 yıl  bekleyeceğiz ki bu alt yapı bitsin, sulama devreye girsin. Barajlar ile beraber bu alt yapı bitirilmesini temenni ediyorum"

- TURİZM YETERİ KADAR TANITILMIYOR

Turizmin yeteri kadar tanıtılmadığını savunan Güneş, "Adıyaman, turizmde ilk sıralarda gelen bir il ama nitekim turizm tanıtımı yapamadığım için ciddi anlamda bir turizm çekemiyoruz Adıyaman’a. Ne yerli, ne yabancı turistten dolayı çok ciddi anlamda biz geride kalmışız. Nemrut dünyanın 8. harikası. Nemrut Kasım 15’inden sonra kar alan bir bölge, şubat sonuna kadar kar var. Ben oraya bir kayak merkezi yapılmasını istiyorum. Bu Adıyaman’a ciddi anlamda hem turizm hem kayak merkezi ile ciddi fayda sağlayacağını düşünüyorum. Yetkilerden bunun bir argesini yapmasını istiyorum. Adıyaman’a çok fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bunu özellikle büyüklerden rica ediyorum"diye konuştu.

- ADIYAMAN, TARIM KENTİ

Adıyaman'ın tarım kenti olduğunu vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"Adıyaman 4 mevsim yaşayan bir yer. Samsat'a gidiyorsun ayrı bir bölge, biri Akdeniz biri Doğu Anadolu iklimi yaşayan bir il. Samsat 25 derece sıcaklığı var. Çelikhan'a çıkıyorsun 7 derece, kar bölgesi. Adıyaman güzel bir konumda kurulmuş bir şehir ki her türlü tarıma el verişli bir yer. Çelikhan ceviz yapılacak bir bölgemiz. Gölbaşı hurması ile meşhur. Adıyaman badem için güzel bir yerdir. Adıyaman bir tarım kentidir. Bunu yapsınlar, bunu yaparken de sulama sistemi devreye girmesi lazım ki hızlı bir şekilde ödeneğin gelmesi lazım. Adıyaman'ı tarımda söz sahibi etsin. Şuan üzümcülük dediğimiz olay; bu üzüme destek verilmesi gereken bir yer. Besni kuru üzümümüz dünyada bilinen bir üzümümüz, patenti var. Adıyaman genelinde bu işte yapılabilir. Bunun tarım il müdürlüğü referansında yapılmasını talep ediyorum. Halkımızı bilinçlendirsinler. Millet bu işe girsin"

- 2018 İYİ GEÇECEK

2018'den umutlu olduğunu belirten Güneş, "2018'in ülkemiz için iyi olacağını düşünüyorum. Suriye'de savaştan olayı yüzde 70 çözülmüş durumda. Allah’ın izni ile o sorunda biterse Suriyeli vatandaşlarımız memleketlerine dönerler, orada hem inşaat sektöründe ciddi anlamda iş patlaması olacak. Bu da tabi onlardan Türkiye ne kadar zarar gördüyse inşallah onların sıkıntılarından kurtulur. Ciddi anlamda bir dönüş olacağını tahmin ediyorum. Bu Türkiye'mize yansıyacak. Ben 2018’de Türkiye’nin ekonomik ve refah olarak iyi olacağını düşünüyorum"şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha