İstanbul Feshane’de gerçekleştirilen ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ etkinliğinde yer alan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının görkemli standı büyük ilgi gördü.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul Feshane’de 25-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ etkinliğine katıldı. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının yer aldığı 40 metrekarelik stantta sergilenen ürünler katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Adıyaman’da üretimi yapılan mermer, biber, vitrifiye, trafo, ve tekstil ürünlerinin materyalleri ve katalogları da izleyicilerin dikkatini çekti.

Tanıtım günlerine katılan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Çelik, Meclis üyesi Murat Çeliker ve Adıyaman Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serdar Açıkgöz standı gezmeye gelen davetlilerle tek tek ilgilendi.

Standı ziyaret edenlere ise, ATSO tarafından hazırlanan yayın ve broşürler dağıtıldı. Adıyaman ekonomisi hakkında ziyaretçilere bilgilerin aktarıldığı ATSO standını Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat’ın yanı sıra İstanbul’da yaşayan Adıyamanlılar da ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ATSO standında Adıyaman Tanıtım filmini seyrederek ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu’dan kentteki mermer rezervi hakkında bilgi aldı.  

Bakan Canikli’ye bilgi veren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Uslu, Adıyaman`ın mevcut sanayi potansiyeli ile ilgili bilgi vererek, ilde Gümrük Müdürlüğünün kurulması talebinde bulundu. Uslu;  “Dünyadaki mermer rezervinin yüzde 4’ü ilimizde. Şehrimizde çıkarılan mermer başta Hindistan olmak üzere uzakdoğu ülkesi olan Çin’e kadar ihraç ediliyor. Çıkarılan mermerler blok halde tırlarla Mersin limanına naklediliyor ancak mermerimiz Adıyaman’da işlendiği zaman ilimize katma değeri yüksek gelir getirecek. Kütlü halde tonu 100 dolardan işlem gören mermer ilimizde mamul hale getirilerek ihraç edilirse tonu 150 dolardan daha fazla paraya satılacaktır” dedi. 

Editör: Adıyaman Haber