Düzenlemeyle Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki illerin olumsuz etkileneceğini ifade eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Uslu, THY Genel Müdürlüğü tarafından uçuş emniyeti ve yolcu güvenliğinin temini amacıyla THY filosunda bulunan 24 adet Boeing 737 MAX tipi uçağın 13 Mart 2019 tarihi itibarıyla ikinci bir emre kadar uçuşlarının durdurulduğunun açıklandığını anımsattı.

Uslu, bu kararın alınmasının ardından gerek yurtiçi gerekse de yurtdışı uçak seferlerinde kısıtlamaya gidilerek, birçok ilin günlük sefer sayılarının düşürüldüğünü vurguladı.

Uslu, "İç hatlarda uçuşların yeniden planlanırken orantısız bir düzenlemeyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerin sefer sayıları diğer Anadolu illerine göre çok daha fazla düşürülmüştür."dedi.

- CIP SALONLARI VE DONANIMLARI HİZMETE AÇILMADIĞI İÇİN ÇÜRÜMEYE BAŞLADI"

Uslu, yaptıkları araştırmada, bir çok ilde THY ve Anadolu jet uçuşlarında yüzde 10-30 arasında kısıtlama yapılırken bölgede bu oranın  yüzde 50-60 civarında kısıtlandığına değinerek, şu sonuçlara rastladıklarını kaydetti:

"Birçok ilimizden Ankara’ya her gün yapılan uçak seferleri haftada birkaç güne düşürülmüştür. 400,00 TL’nin altında uçak bileti temin etmek nerdeyse imkansız hale gelmiştir. Cumhurbaşkanlığınızın talimatlarıyla yapılan modern havalimanlarındaki CIP salonları ve içindeki donanımlar hizmete açılmadıkları için çürümeye başlamışlardır. Birçok ilimizde bir hafta önceden uçak bileti bulmak imkansız hale gelmiş, bölgedeki illere karayolu ile gidilerek en yakın havalimanından seyahat edilmeye çalışılmaktadır. Batı illerinde vefat eden yakınlarımızın cenazeleri cenaze yakınları tarafından uçak bileti bulunamadığı için birkaç gün bekletilerek defin edilebilmektedir. Uçak ile gerçekleşen yurtiçi turistik ziyaretler durma noktasına gelmiştir. THY Genel Müdüründen bu konuyla ilgili randevu taleplerimiz maalesef karşılık bulmamıştır."

-"BÖLGEMİZ DİĞER BÖLGELERE GÖRE GERİ SEVİYEDEDİR"

Bölgedeki kalkınmışlık seviyesinin geri seviyede olduğunu ifade eden Uslu, iş insanları olarak azimlerini kaybetmediklerine dikkat çekerek, "Bütün resmi ve bilimsel veriler göstermektedir ki bölgemiz kalkınmışlık anlamında diğer bölgelere göre oldukça geri seviyededir. Buna rağmen bölgemiz iş insanları olarak ulusal ve bölgesel kalkınmamızı daha ileri seviyelere taşıma azmimizi hiçbir zaman kaybetmedik."dedi.

-"THY'NİN SEFER SAYILARINI DÜŞÜRMESİNİ KABUL EDİLMEZ BİR UYGULAMADIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Uslu, bölgenin tarihi ve kültürel zenginliği turizm sektörü lehine işletmek, ülke ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sunma çabalarının devam ettiğini vurgulayarak, açıklamasını şöyle tamamaladı:

 "Gerek bölgede sağlanan huzur ve güven ortamı, gerekse de kurumsal çabalarımızın sonucunda turizm sektörüne çok önemli gelişmeler yaşanmaya başlamıştır. TÜİK verilerinden de anlaşılacağı üzere geçmiş yıllara göre bölge illerini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında iki kat artış sağlanmıştır. Bu artışın önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı bir ivme kazanarak devam etmesi beklenirken THY Genel Müdürlüğü'nün bölge illerine sefer sayılarını düşürmesini kabul edilemez bir uygulama olarak görmekteyiz. Mevcut uçuş programlarının yeniden gözden geçirilerek bölge illerinin uçak seferlerinde artışın sağlanmasının ülkemiz ve bölgemiz kalkınması için elzemdir.  Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu konularla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda ilgili kurum ve kuruluşlara emir ve talimatlarını arz ve talep ediyoruz."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha