Uslu, yaptığı açıklamada, 2 dönemdir Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığını yürüttüğünü Türkiye'de olduğu gibi en önemli kurumu temsil ettiğini ifade etti.

Yaptıkları çalışmaları anlatan Uslu, "Biz geldiğimiz günden bu yana biz odayı nerden aldık, nereye taşıdığımızı, bütün bu ticaret ve sanayi odası üyeleri, erbapları, tüccar, tacir bunun net bir şekilde farkında. Biz tabi her şeyden önce katma değer üreten insanların üye olduğu mekanı yakışır bir yere kavuşturmamız gerekiyor diye düşündük. Ben 2009 yılında bu göreve geldiğim gün ilk yapmamız gereken şey bu camiaya yakışır bir hizmet binası olmasını düşündük. Ben seçildiğim günden 7 gün sonra ilk yönetim toplantısından sonra bunu ortaya koyduk, biz iyi niyetimiz ile ortaya çıktık. Bunun yanında siyasilerin desteğini alarak elde avuçda hiçbir imkan yokken, sıfır imkanlar ile böyle bir güzel mekanı Adıyaman’a kavuşturduk. Bu tabi her şeyden önce çok önemli bir şey"dedi.

- FUAR ALANI İLLERN KALKINMASINDA ÖNEMLİ

Fuar alanının yapılmasına da değinen Uslu, şöyle konuştu:

"Kentlerin, illerin kendi arasında yarışması olan bu Adıyaman'ımızda da üretilen mamullerin yolu, dünya pazarı ile buluşturmanın yolu bir fuar alanı olmaması büyük bir eksiklik, bu camiada ikinci dönemde ona odaklandık. Adıyaman’ın da herkesin gördüğü gibi Adıyaman fuar alanı artık bölgede bir tarım fuarı niteliğini kazanmış oldu. Ama yılda 2-3 fuarımız yapılıyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde inşallah yılda 20 fuar yapılacak. Adıyaman’a bir proje yaparak, ipek yolu kalkınma ajansı desteği ile Adıyaman’da olması gereken büyük eksikliği tamamlamış olduk"

- K1 BELGESİNİ ALMAYI ADIYAMAN'A GETİRDİK

Minibüsçülere çok büyük bir hizmeti getirdiklerini aktaran Uslu, "Adıyaman’da yılda bin 800 vatandaşımız o taşıma sektöründe iştikal eden arkadaşlarımızın Adana’ya K1 belgesi almaya gittiğini hepimiz tespit ettik. Bu hizmeti biz Adıyaman’a getirdik. Odamız bünyesinde bu hizmeti vermeye devam ediyoruz. Hizmeti ayağımıza getirdik" şeklinde konuştu. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha