TPAO gerçekleşen toplantıya ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek, Genel Başkan Yardımcısı Yunus Atilla Hamallar, ANESİAD Adıyaman Şubesi başkanı Mustafa Nedim Karakuş, üyeleri ve bölge başkanları katıldı.

Toplantıda yeni üyelerin rozetleri takıldı.

Toplantının açılışında konuşan ANESİAD Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Nedim Karakuş, "Yaşadığımız dönem, kapitalist sistemin hakim olduğu, kirletmediği bir alan bırakmadığı, ahlaki değerlerin yoksunlaştığı, ticaret ahlakının sınırsız kazanmaya tercih edildiği, faizin normalleştiği, bunların bizleri rahatsız etmediği, düşünce olarak, yaşam olarak, insani diyaloglar olarak dünyevileştiğimiz, acımasız bir dönemi paylaşıyoruz.  Evet, böyle bir dönemde, direnen insanımızı keşfederek, beraber yürümek istiyoruz. Kendi değerlerimiz dahilinde ticaretle büyümek istiyoruz. Evet, değerlerimizle inançlarımızla ideallerimizle örnek bir tacir, üretici, meslek erbabı olarak hayatı idame ettirmek; kimlik ve kişiliğimizi, paraya, zenginliğe, daha çok kazanma hırsına kaptırmadan, ilkeler ve değerler gölgesinde hizmet üretmek, ticaret yapmak, katma değer üretmek ve insanlığın istifadesine sunmak istiyoruz.  
ANESİAD ailesi olarak, bu mihvalde gayret göstermekten gurur duyuyorum.  
Her şeyin karıştığı, iç içe geçtiği, karmaşık bir hal aldığı, iyinin, doğrunun, güzelin yaşanmasında zorluk ve bedelin gerektiği, küresel dünyanın değerlerimizi tahrip ettiği, hakir gösterdiği gibi ekonomik teamüllerimizi ve ticaret ahlakımızı da tahrip etmektedir"dedi.

"Bu nedenle uğraşımız, çalışmalarımız ve çabalarımız daha da önem kazanmaktadır. Bu bağlamda her birinize, bütün çalışmalarınız ve gayretleriniz için teşekkürlerimi arz ediyorum"ifadelerini kullanan Karakuş, şöyle devam etti:

"Yaptıklarımızı önemli ve öncelikli görerek, dayanışma, dar günde paylaşma, örneklik teşkil etme, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı, hayatın içindekilerle birlikte yaratılma gayemizi ve var olma gerekçemizin gerekleri olduğunu unutmadan, sorumluluk duygusu ile büyüklük taslamadan büyütmeliyiz. Mülk Allah’ındır. Mülke bekçilik edenler de, mülke talip olanlar da, mülkü kullananlar da, yaptıklarından ve yapmadıklarından mesuldürler. Allah bu bilinç ve sorumlulukla hareket edenlerden eylesin, çalışmalarımızda bizi muvaffak kılsın. Rabbim, bizi bu zorlu süreçte, haçlılar ile islamın savaştığı bu dönemde, birlik ve beraberliğimizi bozmasın."

 

Genel Başkan Yardımcısı Yunus Atilla Hamallar toplantıda açıklama yaparak şunları söyledi:

“ANESİAD denilince inşallah bu ayetin vecibelerini yerine getiren insanlar topluluğu olarak anılmak istiyoruz. Müslüman’ın belki de kızıl elması insanlara lazım olan tüm aletlerin tıbbi cihazdan tutunda belki silah ve mühimmata kadar haberleşme teknolojilerine kadar uzay teknolojilerine kadar Müslümanların iman ettiği Müslümanların rengini kokusunu tadını verdiği alet ve edevatları bizler icat etmeliyiz. Bizim kızıl elmamız o olmalı inşallah.”

Yapılan açıklama ardından eski başkan Deniz Alan’a ANESİAD Genel Başkanı Niyazi Dilek plaket verdi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha