Ahşap insanlığın var oluş tarihinden bu yana kullanılan doğal bir üründür. İnsanlığın gelişim sürecinde ilk yapılan ve ortaya çıkan buluşlar çoğunlukla ahşaptandır ve çağlar öncesinden bu yana hala aynı şekilde elde edilen malzemelere ham madde olarak kullanılmaktadır.

Ahşap Nerelerde Kullanılır?

Ahşap ürünler aslında hemen hemen her yerde karşımıza çıkmaktadır. İnşaat sektöründen mobilyaya, kitaptan kırtasiyeye, sanat ve müzik enstrümanlarına kadar birçok yerde ahşap kullanılmaktadır. Kullanım yerlerine göre ahşaplar farklı çeşitlere sahiptir. Ahşap ürünlerin elde edildiği ağaçlar iki sınıftır. Sert yapılı ağaçlar ve yumuşak yapılı ağaçlar olarak adlandırılır.

Sert yapılı meşe, ceviz, İroko gibi ağaçlardan elde edilen ahşaplar genellikle güce ve darbeye karşı dayanıklı olması gereken ürünlerin üretiminde kullanılmaktadır. Örneğin inşaat sektöründe, zemin döşemeleri, kapı ve kapı kasaları, pencere doğramaları sert yapılı ağaçlardan elde edilen ürünlerden olmalıdır. Aynı şekilde sağlam yapılı mobilyalarda, masa, yatak, koltuk ve sandalye tarzı ürünlerde de sert yapılı ağaçlardan elde edilen ahşap kullanılır.

Yumuşak yapılı ağaçlardan elde edilen ürünler ise genellikle dekoratif ürünlerin üretiminde kullanılmaktadır. Kolay taşıma ve kolay kurulum esastır. Çam ağacı, ladin ya da kavak ağacından elde edilen ahşaplar yumuşak ahşaplardır. Ahşap çeşit ve fiyatları için https://salkimorman.com.tr/ahsap.htm incelenebilir.

Editör: Adıyaman Haber