Türkiye’nin her noktasından sektör ilgililerini ağırlayan Fuar, 34 ülkeden 250 kişilik ticari alım heyetini de sektörün dev üreticileri ile buluşturdu.
Kadın giyimden erkek giyime, çocuk giyimden kumaşa kadar her çeşitten ürüne tek seferde ulaşma imkânına sahip olunan Fuarda Adıyamanlı hemşehrimiz stilist ve modelist eğitmeni Mahmut Memişin sektöre kazandırmış olduğu Türkiye’nin ilk ve tek yazılım programı olan PolenCad katılımcılardan tam not aldı.
5 gün süren Fuar’da 5 milyon dolarlık ihracata imza atılırken 15-20 milyon dolarlık bağlantı yapıldı.
5 günde 10 bin 456 sektör profesyonelini ağırlayan Fuara, Türkiye’nin her yerinden ziyaretçiler gelirken önemli markaların satın almacıları da katıldı. Fuarın ilk yıla göre oldukça etkili ve nitelikli olduğunu belirten sektör temsilcileri, yurt dışındaki fuarlarda bile bu niteliği bulamadıklarının altını çizdi.
Fuarın İlgi odağı haline gelen Türkiye’nin ilk ve tek CAD sistemi, PolenCAD yazılım programı katılımcılardan tam not alırken, programın mimarı aynı zamanda stilist ve modelist eğitmeni Mahmut Memiş “Standımıza yurt içi katılımcılarının da ilgisi bizi mutlu etti, lakin yurt dışından gelen diğer konuklarımız ilgisi Ülkemiz adına bizleri gururlandırmıştır.
Memiş PolenCAD Ülkemizin Gururu Olmuştur
Bölgede ilk kez gerçekleştirilen bu fuara PolenCAD Ailesi olarak bizlerde katıldık. Bu Fuar ihracat açısından başta Ülkemiz için sonra Çukurova bölgesi ve bizim içinde çok önemliydi. Fuara katılan bir çok firmaya göre bizim bir ayrıcalığımız vardı. Oda Türkiye’nin ilk ve tek yerli CAD sistemi Programı olmamızdı. Evet, bizler yurt içinde katıldığımız yerlerde PolenCad’i temsil ediyoruz ama Ülkemizin ilk ve tek yazılım programı olmamız hasebiyle de yabancı ülkelerin bulunduğu pazarlarda biz ülkemizi temsil etmekteyiz.
Standımızda Edirne’den Karsa ülkemizin yedi bölgesinden sektörün liderlerinin yanı sıra 34 ülkeden ziyaretçiler ağırladık. Tabiî ki 5 günlük zaman diliminde binlerce misafiri standımızda ağırlamak ve iş anlaşmaları yapmak firmamız ve ülkemiz için çok önemliydi. Çok kısa zamanda yurt dışına distributionlükler vermek üzere bir takım yurt dışı seyahatlerimiz ve yurt dışından ağırlayacağımız misafirlerimiz olacaktır.
Ben buradan bu organizasyonun baş mimarları TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Adana Hazır Giyim Platformunun değerli yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
34 Ülkeden Profesyonel Ziyaretçi
5 gün boyunca Fuarı, Amerikan Samoa, İngiltere, Amerika, İtalya, Almanya, Fransa, İspanya, Yunanistan, Gürcistan, Azerbaycan, Hollanda, Hırvatistan, Kosova, Polonya, Irak, Filistin, Ürdün, Mısır, Libya, Sudan, Fas, İsrail, Tunus, Lübnan, Cezayir, Avusturya, Brezilya, KKTC, Moldova, Umman, Slovenya,Yemen, Suriye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 250 kişilik ticari alım heyeti ağırlandı. Katılımcı firmalar talep ettikleri ziyaretçiler ile özel olarak hazırlanan görüşme alanlarında B2B görüşmeler yaparak önemli iş bağlantılarına imza attı. Bölge tekstil ve hazır giyim sektörünün şaha kalktığı Fuar, büyük beğeni ile sona erdi.
Editör: Adıyaman Haber