Kadınların ekonomik ve sosyal konumunu güçlendirmek, girişimcilik yönlerini ortaya çıkararak ülke ekonomisine katkılarını artırmak hedefiyle kurulan İşte Kadın Derneği’nin T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu Programının altıncı dönemi kapsamında “Kadınların Karşılıksız Emeğinin Farkına Varalım” projesi hibe desteği aldı.

Hedef grup olarak potansiyel kadın girişimcileri seçtiklerini belirten Adıyaman Genç Kuşak Kadın Girişimciler ve İstihdam Derneği (AKİD) Başkanı Birsen GÜNAY, 15 ay sürecek proje hakkında şunları kaydetti: “Dernek olarak bugüne kadar yaptığımız projelerden edindiğimiz bilgilere göre Türkiye’de kadın emeği erkek emeğinden çok daha fazla. Bu sonuca bağlı olarak kadın emeğine dikkat çekmek ve gücünü ortaya koymak amacıyla ‘Kadınların Karşılıksız Emeğinin Farkına Varalım’ projesini ortaklarımızla birlikte geliştirdik. Türkiye ve Macaristan’daki kamuoyu, STK’lar ve özel sektör kuruluşları arasında diyaloğu artırmanın yanı sıra Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerine ve istihdam için politika önerilerine katkıda bulunacağına inanıyoruz.”

Ayrıca 24 Ağustos 2021 Tarihinde (Yarın) Saat 13.00 da ZOOM üzerinden Meeting ID: 952 749 930 42 ve Passcode (Şifre): xsmkch ile Online (Canlı) gerçekleştireceğimiz projemizin açılış toplantısına dileyen tüm hemşerilerimiz de katılabilirler.

Detaylı Bilgi için:  Adıyaman Genç Kuşak Kadın Girişimciler ve İstihdam Derneği (AKİD) /  Genel Sekreterimiz M.ümit ÇEVİK bey ile irtibata geçebilirler. Telefon: 0544 684 89 08 Mail: [email protected]

Kaynak : PHA
Kaynak: pha