Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Gümrük Müdürlüğü’nün kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Gümrük Müdürlüğü’nün kurulmasıyla ilgili bir açıklamada bulunan Uslu, Adıyaman’ın yıllardır beklediği bir kuruma kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Gümrük Müdürlüğü’nün Adıyaman’ın çok önemli eksiklerinden biri olduğunun altını çizen Uslu, şunları söyledi:

“Ben 2009 yılından beri odaya seçildiğim günden beri olması gereken işlerden bir tanesi olarak çalışıyordum. En son Nurettin Canikli bakanımız geçen yıl Adıyamanlılar gününde Ticaret Odası standını ziyaret ederken tekrar dile getirdik. Orada söz verdi. Hemen bu işin üzerinde duracağını ve Adıyaman Gümrük Müdürlüğü’nün kurulacağını belirtti. Bu arada Grup Başkanvekilimiz Ahmet Aydın bey, diğer vekillerimiz ve Valimiz ile bütün sorumlularımız bu konuya duyarlı olduk. El birliği ile Adıyaman’a Gümrük Müdürlüğü kuruldu”

Uslu, “Şuanda Gümrük Müdürlüğünün kurulması için alt yapı çalışması devam ediyor. En kısa sürede hayata geçirilecektir. Seçimlerin araya girmesi bu süreyi uzattı. İnşallah kısa sürede çalışmalarına başlayacaktır. Adıyaman’ımız böylece önemli bir sıkıntısını gidermiş olacaktır” şeklinde konuştu.

Gümrük Müdürlüğü’nde 30 ile 40 kişinin istihdam edileceğini anlatan Uslu, bu rakamında iyi olduğunu ifade etti.

Sanayicilerin değişik illerdeki Gümrük Müdürlüğü’nden ihracat ve ithalat işlemlerini yapmalarından dolayı Adıyaman’daki ithalat ve ihracat rakamlarına kesin olarak ulaşamadıklarını belirten Uslu, bundan sonra bu problemin de ortadan kalktığını dile getirdi.

PHA

Editör: Adıyaman Haber