Adıyaman Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası tarafından 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyede kadroya geçen toplam 761 işçi için yapılan zam oranı görüşmeleri sonuçlandı.

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın imzalarıyla resmiyete kavuştu.

Adıyaman Belediyesi Abdulhamit Han Kültür Merkezinde gerçekleşen imza törenine Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Hasan Kılınç, Belediye Başkan Yardımcıları Şerif Ayaz ile Ramazan Oruç, birim müdürleri, sendika yetkilileri ve 696 sayılı KHK ile belediyede kadroya geçen işçiler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hizmet İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Hasan Kılınç, yapılan görüşmeler neticesinde taşerondan kadroya geçen işçi maaşının en düşük 4 bin 53 lira 16 kuruş TL olduğunu müjdeleyerek, görüşme sürecinde hep işçiden yana tavır takınan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a ve belediye yönetimine teşekkür etti.

Törene katılan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise sendikanın temellerinin atıldığı Adıyaman’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, Adıyaman Belediyesi’nde görevli KHK’lı işçiler için imzalanan sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulunarak, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a teşekkür etti.

Son olarak sahneye çıkan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan’ı Adıyaman’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Başkan Kılınç konuşmasının devamında yeni zam oranı hakkında bilgiler vererek şunları paylaştı:

“761 işçimiz için yapılan görüşmeler neticesinde, en düşük yevmiye olan 111 TL, 138 TL’ye çıkarılmıştır. Bununla birlikte ortalama yevmiye yüzde 24,32 arttırılmış oldu. Fazla çalışma mesai ücretleri de yüzde 60 olarak ödenirken, yüzde 100’e çıkarıldı. Ayrıca tüm sosyal yardımlara da yüzde 25 oranında zam yapıldı. İşçilerimiz için daha önce ödenmeyen aile yardımı da bu sözleşme ile ödenmeye başlanacak. Bu kapsamda evli olan ve eşi çalışmayan her işçimize aylık 376,83 TL aile yardımı yapılacak. Kısaca, daha önce bekar bir işçinin aldı en düşük maaş 3 bin 281 lira 11 kuruş iken, bu artışlarla birlikte bekar bir işçinin en düşük maaşı 4 bin 53 lira 16 kuruşa yükselmiş oldu. Bu zammın tüm işçilerimize ve ailelerine hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından yeni zam sözleşmesi imzalandı.

İmza törenini ardından Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Belediye Başkanı Dr. Sülayman Kılınç’a adına bağışlanan 100 adet fidanın belgesini hediye ederken, Belediye Başkanı Kılınç da, adına hazırlanan bakır tabloyu Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan’a takdim etti.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha