Medya Ton ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından yayınlanan ve bir kadın girişimcinin mucizesi isimli ‘7 Kibele’ tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Anadolu kadınının üretim ve bereketini anlatan, konuların işlendiği mikro kredi ile gelen mucizelerin konu edildiği ’7 Kibele’nin büyük ses getirmesi bekleniyor.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Genel Sekreteri Halil Fatih Akgül, gerek dünyada gerekse Türkiye’de gelir dağılımında çok ciddi adaletsizlik dağıldığını söyledi.

“BULGULAR GELECEK İÇİN ÜRKÜTÜCÜ”

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Genel Sekreteri Halil Fatih Akgül; “Global yoksullukla mücadele eden 18 sivil toplum kuruluşundan oluşan Oxfam Uluslararası Konfederasyonunun dünyadaki artan servet yoğunlaşması problemiyle ilgili bulguları dünyanın geleceği açısından ürkütücü: 2018 yılında, dünyada zenginler tarihte hiç olmadıkları kadar zenginleşti. Fakirler ise, hiç bu kadar fakir olmamıştı. Zengin ile fakir arasındaki uçurum ilk defa bu kadar açıldı. 2018 yılında, dünyada en zengin 26 kişinin serveti, dünya nüfusunun yarısı olan 3.8 milyar kişinin servetine eşittir. Bu en zenginlerin sayısı, 2017 yılında 43, 2016’da ise 61 kişiydi. Para gitgide daha az kişinin elinde toplanmaktadır. Bir taraftan, 2018 yılında her 2 günde 1 kişi milyarder olurken, dünyadaki milyarder sayısı da 2’ye katlanmıştır.” Dedi.

“DÜNYADAKİ MİLYARDERLER ARTIYOR”

Dünyadaki milyarderlerin arttığını belirten Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Genel Sekreteri Halil Fatih Akgül; “Dünya çapında milyarderlerin sayısı 2008 yılında 1.125 kişi iken 2018 yılında 2.208 kişiye yükselmiştir. Diğer taraftan ise, dünya nüfusunun yarısının geliri yüzde 11 fakirleşti. Ayrıca; 2019 yılında her 2 kişiden biri, yani 3.8 milyar kişi günde 5 doların altında gelirle geçinmektedir. Gelir dağılımındaki uçurum çok arttı. 2018’de ortaya çıkan yeni servetin yüzde 82’si, dünyanın en zengin yüzde 1’inin eline geçmiştir. Ülkeler her ne kadar birbiriyle gitgide daha bağlantılı hale gelse de, bazı bölgeler küresel sisteme erişememekte, hatta dışında kalmaktadır. Bu sebeple, küreselleşmenin getirilerinin de dünyaya eşit dağılımı sağlanamamaktadır. “ diye konuştu.

“DAR GELİRLİLERE MİKROKEREDİ İMKÂNI”

“Dünyadaki gelir dağılımındaki adaletsiz bir ortamda, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın bir programı olarak Türkiye Grameen Mikrokredi Programı altında uygulamakta olduğumuz dar gelirlilere yönelik mikrokredi uygulamasında temel amacımız, insanlarımızın onurlu bir şekilde ve başkasına avuç açmadan kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarını sağlamaktır.” Diyen Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Genel Sekreteri Halil Fatih Akgül; “ “7 KİBELE” adlı belgeselde, mikrokredi kullanarak imkânsız denilen işlere adım atan kadınlarımızın başarı hikâyelerini herkese göstermek istedik. “7 KİBELE” belgeselinde yer alan kadınlarımız hayallerini mikrokredi ile gerçekleştirdi. Daha fazla Kibele’nin ortaya çıkmasını sağlamak bizlerin elinde. “ dedi.

“7 KİBELE BELGESELİ SES GETİRECEK”

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Genel Sekreteri Halil Fatih Akgül; “Bunun için dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkân sağlayan mikrokredi uygulamasının tüm kadınlarımıza ulaştırılması gerekmektedir. Mikrokredi alarak, kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunarak büyük bir gayretin içinde olan değerli mikro girişimci kadınlarımızı can-ı gönülden tebrik ederim. “7 KİBELE” Belgeseli için desteklerini esirgemeyen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, KVK, CARE International, Metro Turizm, Medya Ton Yapımcılık, Orhan Tekeoğlu, Nurdan Tekeoğlu, Brand Mentor, Polifoni Reklam Ajanslarına, TÜMBİFED ve Reis Gıda'ya Türkiye İsrafı Önleme Vakfı olarak şükranlarımızı sunarız. “ şeklinde konuştu.

Editör: Adıyaman Haber