2019 yılı yatırım ve faaliyet programının değerlendirildiği toplantıda yatırımcı Bölge Müdürleri 2019 yılında yapılan yatırım ve çalışmaları online eşliğinde sunumunu yaparak, devam eden projelerin son durumu hakkında bilgi verdi. 
Vali Aykut Pekmez Başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Vekili Şerif Ayaz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Yatırımcı Bölge Müdürleri, ildeki kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile STK Başkanları katıldı.   
Geçtiğimiz hafta Cuma günü akşamı merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8. şiddetindeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aykut Pekmez, “Yatırımların ve Sosyo-Ekonomik Gelişmelerin İzlenmesi, Koordinasyonu, Yerel ve Bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıya hoşgeldiniz. 2019 yılında, Adıyaman’da merkezi ve yerel yönetim olarak 30, kamu kurum ve kuruluşlarınca 294 proje uygulanmıştır. Bu projelerin toplam tutarı 6.2 milyar lira’dır. 2019 yılı programı 1.1 milyar lira olup, 2019 yılında yaklaşık 948.4 milyon lira harcama yapılmış ve  %84.5’lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır”dedi.
Yatırımcı kuruluşların 2019 yılı programlarında küçüklü büyüklü 242 adet işin yer aldığını kaydeden Vali Aykut Pekmez, “Proje bedeli 6 milyar lira olan bu işler için önceki yıllarda yaklaşık 791 milyon lira harcanmıştır, 2019 yılında ise 1 milyar lira ödenek kullandırılması öngörülmüş olup, yıl sonu itibariyle bu ödeneğin 892.6 milyon lira’sı harcanmıştır. Bu harcamayla ulaşılan nakdi gerçekleşme düzeyi %85,6’dır. Belediyelerimizin ise programlarında bulunan 52 adet işin proje bedeli 126 milyon lira’dır. Bu işler için 2019 yılında 79 milyon lira ödenek kullandırılması öngörülmüş ve yıl sonu itibariyle yaklaşık 56 milyon lira harcama yapılarak %60,35’lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2019 yılında yapılan çalışmalar sonucunda toplam 294 adet projenin 140 tanesi bitirilmiş, 84 proje devam etmekte, 67 proje ihale ve sözleşme aşamasında, 3 proje ise tasfiye edilmiştir. 2019 yılı yatırımlarının değerlendirildiği toplantımızın ve çalışmalarımızın ilimizin, ülkemizin yatırımlarına, ekonomisine, refahına katkı sağlamasını, 2020 yılının da yatırımlarımız açısından verimli bir yıl olarak geçmesini diliyorum”dedi.   
Vali Aykut Pekmez Başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürleri ve temsilcileri tarafından devam eden projelerle ilgili sunum yapılması, karşılıklı fikir alışverişinin yapılmasının ardından sona erdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha