Toplantıya, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Ticaret İl Müdürü Ömer Uslu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.  
Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya’nın toplantının gündem maddelerini okumasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aykut Pekmez, “Engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri ile engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve iş yerine uyumunun sağlanması kapsamında Engelli bireyler tarafından sunulan Engelli kendi işini kurmaya yönelik proje uygun görülmüş olup, engelli bireye kendi işini kurması için gerekli olan mali destek verildiğini” ifade etti. 
İşgücünün istihdam edilebilirliğini arttırmaya yönelik işgücü yetiştirme ve mesleki eğitim programları kapsamında 2019 Yılı Ocak-Eylül döneminde 190 adet kursun açıldığını kaydeden Vali Aykut Pekmez, “bu kurslara 1.303’ü erkek, 2.833’ü kadın olmak üzere 4.136 kişi katılmıştır. Aynı dönemde 584 adet İşbaşı Eğitim Programı düzenlenmiş, bu programlardan 1.783’ü erkek ve 1753’ü kadın, olmak üzere toplam 3.536 kişi faydalandırılmıştır. Toplum Yararına Programlar kapsamında Ocak-Eylül döneminde toplam 41 adet program açılmış bu programlarda 1.087’si erkek ve 1.873’ü kadın olmak üzere toplam 2.960 kişi istihdam edilmiştir. 2019 Yılı Ocak-Eylül döneminde Kurs, İşbaşı Eğitim ve Toplum Yararına Program kapsamında toplam 815 program açılmış, bu programlardan 4.173’ü erkek ve 6.459’u kadın olmak üzere toplam 10.632 kişi faydalandırılmıştır. 2019 yılı Ocak-Eylül döneminde Aktif İşgücü programı faaliyetleri ve Toplum Yararına Programlar kapsamında yapılan ödeme, 84 Milyon 817 Bin TL olup, İşsizlik sigortası kapsamında yapılan 18 Milyon 861 Bin Türk lirası ödeme ile birlikte, İşsiz vatandaşlarımıza toplam 103 Milyon 678 Bin lira ödeme yapılmıştır. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları doğrultusunda yıl içerisinde işgücü ihtiyacının giderilmesine ve istihdamın arttırılmasına yönelik mesleki eğitim faaliyetlerine devam edilecektir”dedi. 
.
​Vali Aykut Pekmez başkanlığında gerçekleşen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi

Kaynak : PHA
Kaynak: pha