Fuarın açılışına Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Ercan Atasoy, Askerlik Şube Başkanı Davut Kulalar, Rektör Yardımcısı Hasan Solmaz, Emniyet Müdürü Metin Alper, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, çiftçiler ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Adıyaman-Kahta karayolu üzerindeki Fuar alanında açılan Gıda, Tarım Fuarının 4 gün boyunca açık kalacağı bildirildi.

Medya Trend Fuarcılık Genel Koordinatörü Mustafa Gül, açılış konuşmasında, 2 yıldan beri Adıyaman'da bu organizasonlara başladıklarını anımsatarak, salonun artık kendilerine yetmediğini, bu konuda Adıyaman'ın gelişmeye devam ettiğini kaydetti.

Adıyaman'ın fuarcılıkta çok hızlı ilerlediğini vurgulayan Gül, şöyle konuştu:

"Şuanda Diyarbakır, Maraş, Şanlıurfa ve Malatya'da ben çok sık gittiğim için ben biliyorum. Adıyaman, şuanda fuarcılığın gözdesi oldu. Çevre illeri geride bıraktığımızı düşünüyorum. Katılan firmalarımıza baktığımızda sağlam adımlarla ilerliyoruz"

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan ise "Bugün çok mutluyuz. Gıda ve Tarım fuarının 2.'sini gerçekleştiriyoruz. Bizim için önemli olan konuların başında dış ülkelere açılmak var. İlimiz geneline baktığımızda çiftçi kayıt sistemine 28 bin çiftçimiz kayıtlı. Bu çiftçilerimiz 2 milyon 410 bin dekarda tarımsal üretim yapmaktadırlar. Buna baktığımızda suanabilir alanımızın yüzde 20 olduğunu, bunun daçok az bir alan olduğunu, yapımı devam eden Koçali ve Çetintepe Barajlarıyla birlikte 21 yıllının sonunda sulanabilir alanlarımızın büyümesiyle uluslararası üretim yapılacak ve tarım gelişecektir" diye konuştu.

Açılışta konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da fuar merkezinin yetmemeye başladığını, yeni bölümler açıldığını, güzel çalışmalarla Adıyaman'ın gıda ve hayvancılıkta önemli bir yere geleceğini söyledi.

Adıyaman insanın özel olduğunu belirten Kutlu, "Dünyanın en güzel insanları Türkiye'de. Türkiye'nin en güzel nsanları da Adıyaman'da. Adıyaman'daki insanlar neden bu kadar güzeller, çünkü Adıyaman'daki tarım ürünleriyle besleniyorlar. Adıyaman'daki ürünler organik, onun için insanları bu organik ürünleri yedikleri için hilesiz, savaş görmemiş toplumdur. İnşallah bundan sonra da böyle devam edecektir. Bizim bütün organik tarımımız da buradan bütün dünyaya yayılacaktır. Biz inşallah uluslararası fuar yaparsak, Avrupa'ya da Rusya'ya da ulaşırız. Biz elimizden gelen desteği verdik, bundan sonra da geliştirilmesi için gereken desteği mutlaka vereceğiz" dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha