Evet ekmek artık lüks tüketim malları arasında.
Bugün Adıyaman gibi küçük bir şehirde bile ekmek 2 tl oldu ki eminim Ocak ayında 2.50 tl olacaktır. Çünkü Adıyaman da ekmek fiyatları bölgedeki bütün şehirlerden aylar önce güncellenir. Misal ilcelerimizde, Urfa'da ekmek hala 1.50 tl. Ama aylardir Adıyaman da 2 tl. Neyse fırıncılarda tabii ki kendilerine göre haklılar. Sonuçta girdi fiyatları sürekli artarken zararına çalışacak halleri yok sonuçta evde bakmak zorunda oldukları aileleri var. Peki ne olacak böyle mi devam edecek. Bu şehirde sadece ekmekle karnını doyuran insanlar var. Ekmek adeta lüks olmusken bu kadar yoksul insan ne tuketecek.
Belki şehri idare eden yöneticiler farkında değil ama insanlar pazarlardan atık meyve, sebze toplayıp çocuklarını duyuruyor. Yerden toplamayan da en ucuzunu en kalitesiz olanını üç kuruş hesabı yaparak almak zorunda kalıyor.
Ve ekmek sofralarimizin vazgeçilmezi ekmek. Arkadaşlar ben sadece burada sorunlardan bahsetmiyorum çözüm de uretiyorum. Çözümün bir parçası olmak için inanin aylardır mücadele ediyorum.
Çözüm ne mi? Çözüm belediyenin biran önce halk ekmek fabrikası kurması ve hızlı bir şekilde ucuz ve kaliteli ekmek uretmesinde. Sonuçta burası bir sosyal devlet. Sosyal devlet halkın refahıni gozetler ve yoksul insanlarında insan onuruna yakışır bir yaşam sürmeleri için destekler. Ben çöpten erzak toplayan insan görmek istemiyorum. Benim ağrıma gidiyor bu vaziyet.
Bugün bu şehirde yatağa yarı aç yarı tok giren her çocuğun her annenin vebali sorumlulugu bu şehri yonetenlerdedir. Rahat bir şekilde yastığa baş koyamamaniz gerekiyor sn idareciler. Bu şehirde biri açsa suçlu sizsiniz. 
Bu şehirde 260 bin kişi yaşıyor arti 40 bin siginmaci yani 300 binden fazla insan yaşamını sürdürüyor. 
Olmuyor anlıyor musunuz ? insanlar ekmek alamıyor, ekmekle kısılmaz ki kardeşim ekmeği nasıl kissin insanlar. Bu şehirde en küçük aile 5 kişilik günde iki öğün ekmek alsalar ayda 600 tl den fazla sadece ekmek giderleri var. Şurdan temel ihtiyac listesini çıkarsam 3 bin TL cebe girmeden çıkıyor.  Evet bu şehirde asgari ücretle çalışabilecek is bulabilmek gerçekten lüks ötesi.

Konuyu daha fazla dagitmadan diyorum ki Adıyaman belediyesinin biran önce geciktirmeden halk ekmek firinini açmasını ve her mahalleye ekmek bufesi yerlestirmesini, bu bufeleride gazı ve şehit yakınlarına, engelli bireylere tahsis ederek istihdam oluşturmasıni talep ediyorum bir vatandaş olarak. Hatta halk marketler açıp temel tüketim ihtiyaçlarının bu marketlerde uygun fiyata satılmasıni istiyorum. Bu şehrin insanları her şeyin en güzeline layik çünkü.
Bedava verin demiyorum. Bakın ben bedavaya karşı bir insanım hiç kimseye hiçbir şeyi bedava vermeyin insanları dilencilige alıştırmayın. Kimsenin onurunu kırmadan incitmeden bırakın insanlar parasıyla ihtiyaçlarını karsilasin.


Son kez tekrar ediyorum. Halk Ekmek ve Halk Market bu şehir için şart. Bırakın maddi durumu yetersiz olanlar buralardan alışverişini yapsın. Maddi durumu elverişli olan zaten buralara gitmeye tenezzül dahi etmez. Halk için belediye hizmeti  lütfen..