Yumurcak Kreşi 5 ile 6 yaş grubu arasında yer alan öğrenciler ziyaret kapsamında kütüphaneyi yakından görme fırsatını elde etti.

Adıyaman İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Filiz Karabulut tarafından karşılanan minikler, kütüphane hakkında merak ettikleri soruları sordu.

Düzenledikleri farkındalık eğitimi hakkında bilgi veren Adıyaman Yumurcak Kreş Müdiresi Zahide Kıraç; “Kreşimizde eğitim verdiğimiz öğrencilerimizi kütüphanemize getirdik. Yapmış olduğumuz bu ziyarette öğrencilerimize kütüphanemizin önemine vurgu yaptık. Çocuklarımıza kitap okumanın önemini her zaman söyleyerek, küçük yaşta bilgi vermekteyiz. Bu eğitimimizle öğrencilerimiz küçük yaşta kitap okumanın önemini anlamış oluyorlar. Kreşimizde öğrencilerimize vermiş olduğumuz eğitimlerde bilgi verici oyunların yanı sıra hikayeler okuyarak, bilgi almalarını sağlıyoruz. Ayrıca yıl sonu olmadan öğrencilerimizle bir dizi ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Kütüphanede yapmış olduğumuz ziyarette öğrencilerimiz merak ettikleri soruları yetkililere sordular. Öğrencilerimiz ilk defa kütüphaneyi yakından görme fırsatını elde ettiler."şeklinde ifade etti.

İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Filiz Karabulut ise öğrencilere kütüphanenin ve kitap okumanın öneminden bahsederek, "Öğrencilerimizde bu ziyaretten dolayı oldukça mutlu ayrıldılar. Kreşimizde eğitim gören öğrencilerimize gösterdikleri çok teşekkür ederiz” dedi.

Öte yandan kütüphane ziyaretinde minik öğrenciler, çeşitli materyallerle oyun oynayarak eğlendi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha