Alınan kararla birlikte, Merkez Külliyesinde Fen Edebiyat Fakültesine 40 öğrenci kontenjanlı ve öğretim dili İngilizce olmak üzere İngiliz Dili ve Edebiyatı, Turizm Fakültesine 60 kontenjanlı Turizm Rehberliği, Besni Külliyesinde Mühendislik Fakültesine 60 öğrenci kontenjanlı Tekstil Mühendisliği ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 30 öğrenci kontenjanlı 2. İşletme bölüm ve lisans programları ile Gölbaşı Meslek Yüksekokuluna 40 öğrenci kontenjanlı İş Sağlığı ve Güvenliği bölüm ve önlisans programı açılması ve bu programlara 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması onaylandı.

Ayrıca Besni Külliyesindeki Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ile yine Besni Külliyesindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümüne yerleşen ilk 10 öğrenciye ayda 1.000 ₺, ikinci 10 öğrenciye ise ayda 500 ₺ olmak üzere 9 ay süreyle Merinos Holding tarafından burs verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Gönüllü, "YÖK'ün Üniversitemiz Senatosunun almış olduğu yeni bölüm ve program açılmasına ilişkin kararını onaylaması bizleri memnun etmiştir. Yeni açılan bu bölüm ve programlara 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alacağız. Bunun yanı sıra Besni'de yer alacak olan Tekstil Mühendisliği ile İşletme Bölümüne derece ile yerleşen adaylara da Merinos Holding tarafından burs verileceğinin altını çizmek istiyorum. Bundan dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Ali ERDEMOĞLU'nun şahsında Merinos Holding'e teşekkür ediyorum. Üniversitemizi ve bölümlerimizi görmek üzere adayları da şimdiden Adıyaman’a ve Üniversitemize bekliyoruz." dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha