Çocukluğu köyde geçmiş çok okumak istemesine rağmen okula gitmek için fırsat bulamayan ilkokul mezunu ve üç çocuk annesi Fırat, "Eğitime ve bilgiye karşı olan ilgimden dolayı bu romanı yazmaya karar verdim. Haksızlıklara ve cehalete karşı sessizce savaş açtım." dedi. 

16 yaşında yazmaya karar verdiğini ama okula gidemediği için herkesten gizli geceleri kitabını yazdığını aktaran Fırat, şöyle devam etti:

"Aydınlanıp kararan televizyon ışığında yorgun argın uykudan çalarak kırık bir kalem parçasıyla abimin eski defterlerine yazardım, 3 yıl boyunca çok zor şartlarda yazdım ama iyi ki vazgeçmemiş iyi ki yazmışım.

Günümüz kızları daha şanslılar. Yakın zamana kadar cehaletten dolayı kız çocukları ikinci planda tutuluyordu, özellikle okuma hakları engelleniyordu bunu da ilk kitabım olan Kelebeklerin Çırpınışı adlı romanında vurguladım."

Fırat, eşinin inşaat işçisi olduğunu kitabını çok zor şartlarda kitabını çıkartabildiğini vurgulayarak,"Cehalete karşı açtığım bu sesiz savaşta yanımda olup en büyük destekçim olduğu için Editör Sayın Mustafa Coşkun hocama sonsuz teşekkür ediyorum."dedi.

En çok Doğan Cücenoğlu'ndan etkilendiğini ifade eden Fırat, "Kitap okuma konusunda anne baba ve çocuklara rol model olmak zorunda. Ben de okuyarak çocuklarıma örnek oluyorum. Fırsat buldukça okuyorum ama yazmayı da seviyorum. Okula gidemedim ama yazmaktan hiç vazgeçmedim. İkinci romanım hazır. Ayrıca henüz basamadığımız şiir kitabım da var. Üçüncü romanı yazmaya  başladım. inşallah yazmaya devam ederim. Ayrıca yazdıklarımı kitap haline getirmek için ciddi desteğe ihtiyacımız var."

Altın Meşale Yayınları Genel Yayın Yönetmeni ve Editör Mustafa Coşkun ise kitabın konusunun bölgedeki kızların sesine ses olduğunu söyledi.

Bölgenin yakın zamandaki yapısını yansıtan kitapta kızların geleneklere rağmen okuma mücadelesini vurguladığını aktaran Coşkun. Kızların okuma mücadelesinin özellikle bir kadın yazar tarafından dile getirilmesi daha da anlamlı oluyor."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha