Açılışa il müdür yardımcıları, şube müdürlerimiz ve meslek lisesi idarecileri katıldı.

Alagöz, burada yaptığı konuşmasında, son yıllarda yürütülen proje çalışmaları sonucunda birçok başarılı projenin kabul görerek büyük bir başarıya imza attıklarını kaydetti.

Mehmet Akif Ersoy Kız İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı "Uzaktan Eğitim Destek Modülü ve Tekno Oda" adlı proje kapsamında kurulan etüt salonunun açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Alagöz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu projemiz; din öğretimi genel müdürlüğümüzce, Anadolu İmam Hatip liselerinde öğrenim gören öğrencilerin akademik başarı, bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler ile millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimseyen ve koruyan bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla yürütülen "Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2020 Programı" kapsamında okulumuz Adıyaman Merkez Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisemizin hazırladığı ve kabul edilen projeler arasında 3.sırada olmayı başardı. 

AB ve yerel ölçekte düzenlenen proje sayımızın artması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Umuyorum ki bu etüt salonunu ziyaret eden yönetici ve öğretmenlerimizin de proje hazırlamaya olan istekleri artacaktır. Ben bu projenin hazırlanmasında ve proje kapsamında bu etüt salonunun kurulmasında emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Tekno odadan aynı anda 38 öğrenci yararlanacak

Proje ile Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonunda barınan öğrenciler için birçok teknolojik imkânların sağlanacağı modern bir etüt salonu (Tekno Oda) kuruldu.

Proje kapsamında kurulumu tamamlanan tekno odada, 6 adet masaüstü bilgisayar, 23 adet tablet bilgisayar, projeksiyon cihazı, doküman kamera, 6 adet mikrofonlu HD bilgisayar kamerası, yazıcı, 9 masa 38 sandalye 3 adet kitaplık, pansiyon binasının tamamını kapsayacak internet dağıtım cihazı ve şarj istasyonu bulunuyor.

Tekno Oda'da, Mehmet Akif Ersoy Kız İmam Hatip Lisesi pansiyonunda barınan 144 öğrenci ile birlikte ayrıca okul öğrencileri ve özellikle 12. sınıf öğrencilerin (160 kişi) faydalanması hedefleniyor. Tekno Oda'da aynı anda 38 öğrenci faydalanabiliyor.

Tekno Oda'da öğrencilerin etkin katılımını sağlamak amaçlanıyor. Aynı zamanda okul öğretmenlerinin canlı derslerini yapabileceği ve derslerini kayıt altına alabileceği bir ortam oluşturuldu. Hafta sonu ve hafta içi öğretmenlerin özel gruplar şeklinde çalışabileceği bir alan olarak da kullanılabilecek.

Salgın tedbirleri gereği öğrencilerin sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun şekilde eğitim alacağı bu Tekno Oda, her bir grup çalışmasından sonra dezenfekte edilecek. Oda da ayrıca düzenli olarak maske ve el dezenfektanı bulundurulacak.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha