Üniversite öğrencileri topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında Doç. Dr. Kürşat Yusuf Aytaç’ın öncülüğünde toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler hazırlama, panel, sempozyum, sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerde gönüllü olarak yer alma gibi durumlarda toplum yararın olan tüm faaliyetlere destek oluyor.

Doç. Dr. Kürşat Yusuf Aytaç yaptığı açıklamada, dersin temel amacının topluma hizmet etmek olduğunu belirterek,

"Bu itibarla belirlenen Çemberlitaş Köyü Şehit Abdurrahman Doğan Ortaokulu, Recep Köyü Aksu İlkokulu ve yanı sıra bir çok köy okuluna bağış yapıldı. Burada bulunan öğrencilere hikaye, test kitabı ve yanı sıra bir çok kırtasiye malzemesi hediye edildi."dedi.

-"BİR KİTAP GELECEĞE UMUT OLSUN"

Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 2. sınıfta öğrenim gören Selen Çalğan, Eda Matur, İlkay Mişe, Sümeyya Gezer, Sedanur Alper, Hasan Seyhan Delibalta, Mustafa Altun bir kitap geleceği umut olsun sloganı kapsamında okuma kültürünü artırmak için çocuklara destek olmak istediklerini kaydetti.

Proje kapsamında üniversite öğrencileri ise, çalışma sırasında öğrencilerin gözlerindeki parıltıların çok mutlu ettiğini belirterek, "Güzel sonuçlar alınacağını ümit ediyoruz. Bu çalışmada bize katkı veren, hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve sponsor desteği veren ağabeylerimize teşekkür ediyoruz."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha