Üniversite Merkez Külliyesi Vehbi Koç Konferans Salonunda yapılan etkinliğe Adıyaman Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Tekin, TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) İl Başkanı İdris Toprak, üniversite idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik, Arapça Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerinden Taysier Al Abdullah’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı .

Programda konuşan TÜGVA İl Başkanı Toprak, konuşma dilinin kan ve nefrete dönüştüğü günümüzde kendini iyiye, doğruya, okumaya ve bilgiyi aktarmaya adamak ve birliktelik sağlamaya amaçlanması gerektiğini söyledi.

Toprak, "Dosdoğru olup yaptığımız işte en iyi olmak gerekir. Her türlü zulmün karşısında olmak lazımdır. Kibirli olmamalıyız. Hep birlikte adalet, huzur ve barışın hakim olduğu ortamları oluşturmalıyız.” dedi.

Program Nurullah Polat'ın okuduğu şiirler ve Fatih Güven’in söylediği ezgilerle devam etti.

Programın söyleşi kısmında öğrencilere kitap okumanın öneminden bahseden Yazar Hikmet Kızıl,  Kur'an’ın ilk ayetinin “Oku!” olmasının çok şey ifade ettiğini söyledi.

Kızıl, 800 yıl hüküm süren Endülüs Emevi Devleti'nin yıkılmasının en önemli nedeninin Vandalların Endülüslere ait kütüphaneleri yakıp yağmalamaları olduğunu vurgulayarak, “Bir toplumu yok etmek istiyorsanız o toplumu dilinden, kültüründen, medeniyetinden ve okumaktan uzaklaştırmanız yeterlidir.” dedi.

Programda ayrıca kitap tanıtımı, ilahi, ezgi grubu konseri, sosyal sorumluluk konulu tiyatro gösterileri ve sportif gösteriler gibi çeşitli etkinlikler yer aldı.

Etkinlik, sosyal sorumluluk konulu tiyatro oyununun sergilenmesinin ardından sona erdi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha